Myco Therapie

Paddenstoelen en leefstijl blogs

Door myco therapeut en filosoof Erwin Bakker

Wicca en alternatieve geneeskunde?

wicca en alternatieve geneeskunde

Heksen zijn niet eng, heksen zijn gevoelige weters.

Wicca en alternatieve geneeskunde? Wat hebben zij gemeen met de voelers van vandaag? Ze helpen mensen met fysieke en mentale klachten doormiddel van spiritualiteit en geneeskrachtige kruiden en planten. Ze hebben het talent te kunnen voelen wat een ander voelt en kunnen daarom helpen omdat ze je begrijpen.

Heksen hebben een slechte naam in onze maatschappij. Dit is gekomen doordat de kerk hen verbannen of beter gezegd verkettert, buitengesloten en als heiden heeft neer gezet.

Zij waren THE MOST WANTED van de kerk en staatsvijand nummer één.

Wicca en alternatieve geneeskunde?

Heksen, sjamanen, helers, spirituele begeleiders of planten en kruiden vrouwen zijn allemaal vergelijkbaar met vergelijkbare karakter eigenschappen. Die karakter eigenschappen lijken weer het zelfde te zijn als de eigenschappen van tekortkomingen waarmee je tegenwoordig naar de GGZ wordt verwezen.

In de middeleeuwen vond de kerk dat vrouwen met een scherpe tong, vrouwen met empathie, vrouwen die de waarheid vertelde of die mensen konden genezen, afgeslacht moesten worden. Zij konden namelijk niet worden geïndoctrineerd tot het geloof van een mannelijke monotheïstische god die vrouwen degradeerde tot volgzame slaven omdat ze een te sterke eigen wil hadden.

Mannen vs Vrouwen

De kerk die vooral uit mannen bestond waarvan de meerderheid in de top homoseksueel was en terwijl de kerk wel een verbod had op homoseksualiteit. Zij wilde niets van de waarheid weten waar ze geen grip op konden krijgen.

De hypocrisie van de kerk waarbij ze een menselijke karakter eigenschap zoals homofilie verboden, terwijl ze zelf met overtuiging die eigen regel overtraden. De groep homosexuele priesters waren de drijfveer om de vrouwen met empathie buiten te sluiten omdat zij het geheim konden zien van de priesters.

De vrouwen die voor het recht van vrijheid opkwamen werden door de kerk via een nep recht op de brandstapel gegooid of verdronken in het water. Het moest een afschrikkend effect hebben op vrouwen die Wicca waren, of wel gevoelig maar zelfverzekerd.
Dit is in de moderne geschiedenis één van de grootste genocide geweest vergelijkbaar met de joden vervolging. Anders denkende mensen die een gevaar vormde voor de indoctrineren van het geloof werden vermoord op schandalige inhumane wijze.

Trauma die is doorgegeven

Nog steeds zit het trauma van die genocide diep in het DNA verankerd van de voelmensen. 

De voelmensen zijn voorzichtig, zijn terecht bang voor het gezag, spreken zich liever niet in het publiek uit en hebben een hekel aan de kerk maar niet aan een religie.
Het is voor de Wicca’s vooral de kerk die voor weerstand zorgde en het was gevaarlijk om je als Wicca te uitten. Daarom zijn ze ondergronds gegaan. En dat is tot vandaag nog steeds het geval en noemen we het alternatieve geneeskunde.

Misschien herken je het bij jezelf. Je laat je niet zomaar iets op de mouw spelden, zonder dat je daar goed en diep over hebt nagedacht. Je bent alert op mensen met macht en je voelt dat je anders bent.

 Misschien ben je ook een Wicca of Sjamaan en moet dit nog tot uiting komen door ervaring en kennis?

De heksenjacht van de middeleeuwen heeft er namelijk voor gezorgd dat de heksen van vandaag zichzelf rustig houden. De heksen en sjamanen die we vandaag zien noemen we de lichtwerkers, orthomoleculaire geneeskundige of inspiratoren. Het zijn de mensen die net even meer zien dan de “niet” voelende mensen. Zij noemen zich ook wel natuurliefhebbers, creatievelingen, natuurgeneeskundigen of net zoals ik een mycotherapeut. Wat ons verbind is een gevoel om mensen te helpen die hulp nodig hebben.

De hegs werd een heks

De Wicca’s van vroeger leefde aan de buitenzijde van de commune. Vlak bij de buitenste heggen van het dorp, vandaar de naam heks wat van hegs afstamt. Ze leefde vaak alleen en konden ook heel goed en lang alleen zijn. Mensen uit het dorp bezochten de Wicca, sjamaan of kruidenvrouw als ze mentaal of fysieke klachten hadden. 

Bij de sjamaan of de Wicca kreeg je advies, goede raad maar vooral de waarheid te horen. En als je er goed over nadenkt dan ga je dat misschien ook herkennen.

Wicca’s en de sjamanen waren de “waar zeggers”. Niet omdat ze in de toekomst konden kijken maar omdat ze jou de waarheid vertelde. Hoe pijnlijk dat ook is. Doordat waarzeggers de waarheid zeggen, werden ze door de kerk neergezet als vrouwelijke tovenaars die duivelse krachten bezaten. Het satanisme wordt vandaag nog steeds toegeweten aan de Wicca’s terwijl de kerk zelf satanische rituelen uitvoerde op de vrouwen met een scherpe tong.

Een Wicca of sjamaan zou nooit een ander mens of levend wezen verbranden omdat die een ander geloof hanteerde. Het mooie is dat de Wicca’s of Sjamanen nooit een oordeel geven maar je alleen de waarheid vertellen. Welk geloof je ook aanhoud de voelmens zal je helpen zonder dat zij je iets opleggen. Een Wicca of Sjamaan zal je alleen de waarheid vertellen om je te helpen een juiste keus te maken.

Waarzeggers hebben een bijzondere mogelijkheid om achter je zelfhypnose te kijken. Zien wat er echt aan de hand is. Ze zijn niet bang om de waarheid uit te spreken wat door de kerk als “scherpe tong” werd benoemd. Die tong werd dan ook door de priesters uit de mond gesneden of de vouwen die de waarheid spraken werden gegeseld zodat ze niet meer konden spreken.

Wicca en de moderne alternatieve geneeskunde?

De heksenjacht is nog niet voorbij. Ondanks dat we leven in het jaar 2022, zitten we nog steeds midden in de heksenjacht en de priesters van de middeleeuwen zitten nu in de wetenschap, zijn werkzaam in de farmaceutische industrie of laten je geloven dat de wapenindustrie ons bescherming zal geven tegen landelijke indringers.

Juist in die, door het westen gefinancierde wapenindustrie, waarbij ze ons laten geloven dat de wapens die zij ontwerpen bedoelt zijn ter verdediging. Wat in bijna alle gevallen  altijd een verdediging is van de indoctrinatie van het geloof die de machthebber als waarheid ziet, zoals het kapitalisme. daarnaast worden die zogenaamde verdedigingswapens vooral ingezet om een ander land aan te vallen. Een voelmens, Wicca, Sjamaan of natuurgeneeskundige zou nooit een dodelijk wapen gebruiken, terwijl ze wel de kennis hebben om een ander te vergiftigen. Dit zou een heks zoals ze werkelijk waren nooit doen. Omdat zij geloven dat alles in de wereld bestaat uit één organisme. Het bewust doden of vergiftigen  van een ander levend wezen, staat gelijk aan het doden van iets van jezelf.

Nu is de dominantste religie niet die van de kerk maar van de moderne digitale wetenschap en techniek.

Macht door techniek

We mogen als voelende mens niet meer spreken. Genezing is iets wat alleen hoort bij het geloof in de wetenschap zoals dat vroeger alleen toebehoorde aan de kerk. Er is nog niet veel veranderd dus, de afgelopen eeuwen. Naast censuur, vreemde wetgeving en de verslaving van het kapitalisme zorgt voor een vreemde periode waarin de voelers massa hun vlucht zoeken naar de plek waar ze zich veilig voelen. Aan de buitenzijde van de commune bij de heg. Het is daarom ook niet zo vreemd dat veel voelers kiezen voel de voelers, Wicca’s en sjamanen, om off the grid te gaan wonen ergens in Portugal of Spanje. Maar ook Zuid Amerika is een bekende plek om naar toe te vluchten. Zij ontvluchten de heksenjacht die is voortgezet door de wetenschap en de technische digitale industrie.

Wicca en alternatieve geneeskunde? Hoe doen ze dat vandaag?

Andere voelers gaan door met hun lichtwerk en accepteren dat ze tegen de stroom in werken. Ondanks dat de wet en regelgeving het werk bijna onmogelijk maakt, vinden veel mensen genezing door uit het reguliere systeem te stappen en hun hulp vinden bij de orthomoleculaire geneeskundige, natuur geneeskundige, mycoloog therapeuten of vervangen de psychologie van de de GGZ naar spirituele ontwikkeling.

De mensen die kunnen voelen, kunnen namelijk ook goed luisteren. Ze weten waar het probleem zit en kunnen je helpen met kruiden, planten, spirituele ontwikkeling of gewoon even een luisterend oor zijn. 

Dit zijn de mensen die in het alternatieve circuit werkzaam zijn, mensen die protesteren tegen de elite en zich liever niet laten prikken met gentherapie.De wetenschap kan de heling niet verklaren en vinden dit een pseudo wetenschap. Toch vinden mensen steeds vaker bij het sjamanisme en de geneeskrachtige werking van de natuur.
Het trauma van de voelmensen zit zo diep verankerd in het DNA, dat de voelmensen een probleem vormen voor deze nieuwe religie. 

De voelmensen worden nog steeds achtervolgt door het talent dat zij hebben om mensen te genezen, hun mond niet houden en toch liever aan de buitenzijde van de maatschappij in stilte willen leven.

HSP, ADHD, ADD of bipolair?

Vandaag noemen we deze mensen HSP, ADHD, ADD of bipolair.
Met medicatie proberen zij de mond van voelers te snoeren en doordat je jezelf buitengesloten en anders gaat voelen, ga je geloven dat je ziek bent.
Slecht 1/5 van de mensen worden geboren met dit talent. Heb je het talent om te voelen of te weten, misschien ben je wel een nazaat van een Wicca maar heeft je familie zich zelf weten te beschermen door er niet over te praten.
Wicca is dus niet eng maar het zijn mensen die meer verbonden zijn met de natuur. In welke vorm dan ook. En als je het voelt of als je voelt dat er iets mist in je leven omdat je jezelf onverbonden voelt met de rest van de wereld. Verdiep je eens in je eigen familie.

Zijn ze voelers of doeners? Misschien zijn ze ook Wicca en werken ze in de alternatieve geneeskunde?

Ben je opzoek naar geneeskrachtige paddenstoelen? Die vind je hier!

Wil je meer leren over de geneeskrachtige werking van planten? Lees hier alles over paddenstoelen en kruiden.

Gerelateerde Artikelen

Erwin Bakker

Erwin Bakker's Leefstijl Opinie

Persoonlijke leefstijl ontwikkeling

Myco Therapeut (specialist in medicinale paddenstoelen) | Persoonlijke Ontwikkeling | Micro Dosering Psychedelica