Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je meer wil weten over burn-out en het herstellen van een burn-out. 

Een burn-out is ontzettend vervelend. Voor jezelf, voor je werkgever en voor je omgeving. Toch wil ik je feliciteren. Een burn-out is namelijk één van de meest waardevolle levenslessen die je als mens mag meemaken. Dat vraagt natuurlijk om uitleg

Wat je overkomt tijdens een burn-out is namelijk geen ziekte maar een levensles. Dus hoef je niet te genezen. Een burn-out is een signaal dat je ergens, onbewust, een verkeerde beslissing hebt genomen. Je werd gedreven door te veel wilskracht, te veel ambitie of te veel levenslust. Het zou verkeerd zijn om dat een ziekte noemen. Het is trouwens ook helemaal niet zo gemakkelijk om in een burn-out terecht te komen, dat lukt niet iedereen. Maar eruit komen is eenvoudiger dan je denkt. Je burn-out geeft je de leerstof. En als je weet wat je moet doen, is het redelijk eenvoudig om je lichaam weer in balans te brengen.

Wanneer je het lichamelijke systeem gaat begrijpen heb je direct de sleutel voor succes in handen. Dat is niet alleen prettig voor jezelf maar ook voor je werkgever en je familie. Wij helpen jou daarbij.Dat klinkt allemaal leuk, maar bij een burn-out krijg je te maken met de onzekerheid of het ooit nog wel goed komt. Laat me je geruststellen. Ik zal het je uitleggen aan de hand van mijn eigen ervaring. Dat kun je hier lezen.

Op het moment dat ik eindelijk aan de cognitieve therapie kon beginnen was ik totaal afhankelijk geworden van slaapmedicatie, anti-psychotica, angst remmers en rustgevers. Het waren de medicijnen die mij in de crisissituatie tot rust brachten maar me met een enorm probleem extra opzadelde.

Bij de GGZ richten ze zich voornamelijk op een diagnose omdat het systeem dat nu eenmaal verlangt. Zonder diagnose is er geen vergoeding mogelijk. Gelukkig is burn-out geen ziekte en helaas is daar dus ook geen diagnose voor. Om je toch te kunnen helpen zullen ze een diagnose stellen die het dichtst bij de gewenste behandeling past. Helaas duurt dit erg lang en verlies je steeds meer het gevoel dat het nog zal goedkomen

Net als veel andere mensen ben jij waarschijnlijk ook praktisch in gesteld. Het steeds weer oprakelen wat je problemen bij een psycholoog is voor veel mensen wel fijn maar geen oplossing. Waar je werkelijk bij geholpen bent, is kennis over hoe je kunt herstellen zodat je weer kunt deelnemen aan de maatschappij.

Wij zien een burn-out niet als ziekte maar als een verstoring van je lichamelijk systemen. Een uitgeputte bijnier, lekkende darm en laaggradige ontstekingen ten gevolge van een langdurige stresssituatie. Die verstoringen geven naast lichamelijke klachten ook mentale klachten zoals extreme vermoeidheid, depressieve gevoelens, somberheid, laag libido, een klagende persoonlijkheid en vaak pijnlijke spieren.

Daarom herstel je het snelst wanneer je jezelf richt op de vijf aspecten waar dit programma je bij zal ondersteunen. Help jezelf door je lichaam te helpen zichzelf op een natuurlijke manier te herstellen. Dat lukt vaak al in tien weken.

 • Coaching gericht op de oorzaak van de oorzaak. Wat is de oorzaak van de burn-out en hoe kun je veranderen zodat dit nooit meer gaat gebeuren.
 • Met deze kennis kun je verklaren waar de lichamelijke en geestelijke klachten vandaan komen
 • Volgens een speciaal burn-out herstel dieet die zich richt op een natuurlijk herstel van de hormonen en een verbeterde energiebalans in je lichaam
 • Je gaat beweging inzetten als medicijn op een gecontroleerde wijze volgens de crossfit methodiek. Dat kan met personal training onder begeleiding van een personal trainer, in een groep of zelfstandig in een sportclub.

Er zijn diverse methodes om je lichaam in ontspanning te brengen zoals yoga, ademhaling volgens de methodiek van Kasper van der Meulen en de Wim Hof ijsbad methodiek

Nu zal je waarschijnlijk denken dat sporten en een dieet volgen veel te veel energie kost. Het tegendeel is waar. Een burn-out is een verstoring in je fysieke lichaam en door te sporten en gezonder te eten zorg je er juist weer voor dat je hormonen kunnen herstellen naar een gezond balans. Crossfittraining is ideaal om te werken aan je fysieke conditie omdat je kracht, mobiliteit en uithoudingsvermogen traint. Mits je dit gecontroleerd en onder goede begeleiding doet. Door langzaam de trainingsintensiteit op te bouwen en voldoende hersteltijd te nemen, krijg je juist meer energie en maak je natuurlijke gelukshormonen aan. Onze gecertificeerde Crossfit trainers zijn gespecialiseerd in hersteltraining en zullen je aanmoedigen door je te af te remmen.

Ook kan ik me voorstellen dat je yoga en ademhalingssessies veel te zweverig vindt. Maar dan wil ik je meegeven dat het niet zweverig hoeft te zijn. Wij werken met diverse methoden die juist niet zweverig zijn maar wel een direct effect hebben op je zenuwsystemen die voor rust en herstel zorgen. De Wim Hof methode is allesbehalve zweverig en wordt inmiddels veelvuldig ingezet bij mensen die in een burn-out zijn beland.

Wim Hof inspireert de hele wereld

Het belangrijkste wat je niet mag vergeten is dat burn-out geen ziekte is maar een verstoring in je lichaam. Vergelijk het maar met misselijk worden wanneer je te veel gegeten hebt. Je hebt dus geen medicijnen nodig maar de juiste handvatten om je lichaam in staat te stellen zelf te kunnen genezen.

Het weer in balans brengen van je lichaam zorgt er ook voor dat je mentaal ook stabieler wordt. Somberheid zal plaatsmaken voor geluk en depressieve gevoelens maken plaats voor zingeving. Maar ook zal je meer energie krijgen en vage onverklaarbare klachten zullen verdwijnen.Dit 24/6 herstelprogramma is speciaal ontwikkeld voor mensen die willen aanpakken en niet willen of kunnen wachten tot er plek is bij de reguliere zorg. Maar ook voor mensen die hun draai niet kunnen vinden in de reguliere zorg en op zoek zijn naar een meer praktische aanpak. Want wanneer je het lichaam in staat stelt zichzelf herstellen komt de energie vanzelf terug. En als de energie weer terug is kunnen we samen altijd nog psychologische gesprekken voeren over hoe je het zover hebt kunnen laten komen.

Het 24/6 Burn-out herstelprogramma duurt slechts tien weken. En na die tien weken lukt het de meeste mensen alweer om langzaam terug te keren in een aangepaste werkomgeving.

Wat bieden wij je aan?

 •  Uitgebreide start anamnese om te zien of er te korten zijn van vitamine en mineralen
 • 10 persoonlijke coachgesprekken op locatie of via zoom
 • Twee keer in de week sporten onder begeleiding van een gecertificeerde crossfit coach bij The Socials gevestigd op het landgoed Duinlust in Overveen
 • Een wekelijkse online les over gezondheid, voeding en leefstijl
 • Een speciaal dieet ontwikkeld voor mensen met burn-out

Wat levert het jou op?

 • Een veel sneller herstel zodat je niet te lang zonder werk of inkomen komt te zitten
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen
 • Je verhoogt je fysieke conditie zodat je sterker wordt
 • Je gaat met meer ontspanning door het leven waardoor je productiever wordt
 • Je leert om te gaan met stress en hoe je stress op tijd kunt reduceren

De kosten zijn voor dit pakket zijn € 1499,00 exl. Btw per persoon.