Myco Therapie

Turkeytail: Coriolus Versicolor

Wat is de Coroilus Versicolor ofwel Turkey Tail

Coriolus versicolor is een medicinale paddenstoel die in bosrijke gebieden in Azië groeit.

De
paddenstoel wordt al eeuwenlang gebruikt in de Chinese traditionele geneeskunde. De vruchten en mycelium (gefermenteerd poeder) worden gebruikt om verschillende medische aandoeningen te behandelen, waaronder kanker, infecties, ontstekingen, infecties met helminten en autoimmuunziekten.
 
Het wordt beschouwd als een krachtig antioxiderend middel met immunostimulerende eigenschappen, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor het verouderingsproces.

Tegenwoordig zijn er diverse farmaceutische supplementen met hoogwaardige coriolus versicolor. Niet elk supplement heeft een farmaceutische kwaliteit. Laat je vooral goed voorlichten door een therapeut of een natuurarts die bekend is met aandoeningen en medicijnen.
 

Immuun Booster

Waarom is de Coriolus Versicolor goed voor het imuunsysteem?

Coriolus Versicolor, ook wel bekend als de Turkeytail, is een medicinale paddenstoel die wordt gebruikt bij de traditionele Chinese geneeskunde.

H
et is een goede bron van voedingsstoffen, waaronder eiwitten, mineralen, vitamines en andere actieve bestanddelen. Het bevat ook polysachariden, die een immunomodulerende werking hebben, waardoor het de afweer van het lichaam stimuleert en de immuunrespons verbetert.

Cor
iolus Versicolor kan ook nuttig zijn bij de behandeling van chronische infecties, kanker, diabetes en andere autoimmuunziekten.

Welke stofeen in de Turkeytail: Coriolus Versicolor zijn verantwoordelijk voor een beter werkend immuunsysteem?

De actieve bestanddelen in de Turkeytail: Coriolus Versicolor die verantwoordelijk zijn voor een beter werkend immuunsysteem zijn polysacchariden, betaglucanen, triterpenoïden en proteïnen.

Poly
sacchariden zijn moleculen die betrokken zijn bij het reguleren van het immuunsysteem, terwijl betaglucanen een ontstekingsremmend effect hebben.

T
riterpenoïden hebben een antivirale en antikankerwerking, terwijl proteïnen betrokken zijn bij de productie van antilichamen.

Kun je de Turkeytail: Coriolus Versicolor ook nemen als je gezond bent?

Ja, de Turkeytail: Coriolus Versicolor kan ook worden gebruikt als preventieve maatregel door mensen die gezond zijn. Het wordt aanbevolen om regelmatig kleine doses te gebruiken, omdat het een goede bron van voedingsstoffen en actieve bestanddelen is die het immuunsysteem kunnen versterken.

H
et wordt aanbevolen om de dosering te verhogen bij ziekte of zwangerschap.

Als je een autoimmuunziekte hebt, kun je dan de Turkeytail: Coriolus Versicolor gebruiken om de klachten te verminderen?

Ja, in sommige gevallen kan de Turkeytail: Coriolus Versicolor worden gebruikt om de symptomen van autoimmuunziekten te verlichten. Het bevat polysacchariden die het immuunsysteem kunnen reguleren, waardoor de symptomen kunnen verminderen. Het is belangrijk om eerst een arts te raadplegen voordat je een supplement neemt, omdat het in sommige gevallen bijwerkingen kan veroorzaken op de reguliere medicatie.

Heb je interesse in deze bijzondere werking van deze paddenstoel? Ik begeleid je graag in dit traject. Wat belangrijk is om mee te nemen in je overweging is dat je bewust moet zijn van het feit dat ik geen arts ben, maar een myco-therapeut. Wat ik wel kan doen is je met mijn kennis adviseren over de werkzaamheid van deze paddenstoel en de doseringen.

Het liefst in samenspraak met je behandelaar.

Ondersteunend bij kanker

Kan de coriolus versicolor ingezet worden als medicijn bij kanker?

Coriolus versicolor, ook bekend als TurkeyTail, is een soort schimmel die al lange tijd in traditionele Chinese medicijnen wordt gebruikt. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de gezondheidsvoordelen van het gebruik van Coriolus versicolor als medicijn bij kanker. Veel van deze onderzoeken hebben positieve resultaten gevonden, waaronder een vermindering van kankercellen, een vermindering van de bijwerkingen van chemotherapie en een verbetering van de algehele overleving bij kankerpatiënten. Hoewel er nog meer onderzoek nodig is, lijken de resultaten veelbelovend te zijn.

Is het aan te raden de coriolus versicolor te gebruiken bij kanker?

Hoewel de resultaten van de onderzoeken veelbelovend zijn, is het aan te raden om eerst een arts te raadplegen voordat je Coriolus versicolor als medicijn bij kanker gebruikt.

Waarom is het raadzaam een arts te raadplegen bij het gebruik van de coriolus versicolor?

 
Coriolus versicolor kan interacties hebben met andere medicijnen die je al gebruikt. Daarnaast kunnen sommige mensen allergisch zijn voor de schimmel, wat kan leiden tot ernstige bijwerkingen. Daarom is het raadzaam dat je eerst een arts raadpleegt voordat je Coriolus versicolor als medicijn bij kanker gebruikt.
 

Kun je de coriolus versicolor inzetten als prefentief middel tegen kanker?

 
Hoewel er nog weinig onderzoek gedaan is naar het gebruik van Coriolus versicolor als preventief middel tegen kanker, zijn er aanwijzingen dat het gebruik van schimmelpreparaten mogelijk kan helpen bij het voorkomen van het ontstaan van kanker. Het is echter belangrijk om te onthouden dat er nog meer onderzoek nodig is om meer bewijs te verzamelen dat het gebruik van Coriolus versicolor effectief is. Daarom wordt het aangeraden om eerst een arts te raadplegen voordat je Coriolus versicolor als preventief middel tegen kanker gebruikt.
 

Waardoor zou je de coriolus versicolor met toestemming van de arts met goed voor de patient zijn?

 
Coriolus versicolor bevat polysacchariden die een positief effect hebben op de immuniteit van de patiënt. Daarnaast heeft het ook anti-inflammatoire eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van kankergerelateerde symptomen. Ook kan het helpen bij het verlichten van bijwerkingen van chemotherapie, waardoor de patiënt beter in staat is om de behandeling te voltooien.
 

Zou je de coriolus versicolor kunnen nemen om het lichaamelijk immuunsyteem sterker te maken na de kanker?

 

Ja, Coriolus versicolor kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem na de kankerbehandeling. Doordat het polysacchariden bevat, kan het helpen om het immuunsysteem te versterken en zo het risico op recidief te verminderen. Hoewel er nog meer onderzoek nodig is, lijken de resultaten veelbelovend te zijn.

Chemotherapie samen met de Coriolus Versicolor

Wat zijn de voordelen van de turkey tail paddenstoel na een chemo?

De voordelen van de Turkey Tail paddenstoel na een chemo zijn: 1. Het kan het immuunsysteem versterken en de werking van de chemotherapie ondersteunen. 2. Het kan de kans op infecties verminderen. 3. Het kan het vermogen van het lichaam om te herstellen na chemotherapie versterken. 4. Het kan de kans op bijwerkingen van chemotherapie verminderen. 5. Het kan de kwaliteit van leven verbeteren door vermoeidheid te verminderen.

Is het verstandig om deze schimmel te gebruiken na een kanker behandeling?

Ja, het is verstandig om de Turkey Tail paddenstoel te gebruiken na een kanker behandeling. Deze paddenstoel heeft aangetoond dat het het immuunsysteem versterkt, de kans op infecties vermindert en de kwaliteit van leven verbetert. Daarom is het een goede aanvulling op de reguliere behandelingen.

Welke complicaties kunnen optreden met de Turkey Tail naast een chemo therapie?

Hoewel er weinig complicaties zijn gemeld met de Turkey Tail naast een chemotherapie, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het mogelijk een interactie kan hebben met andere medicijnen die je gebruikt. Daarom is het verstandig om je arts te raadplegen voordat je deze paddenstoel begint te gebruiken. Ook moet je er rekening mee houden dat deze paddenstoel potentieel allergische reacties kan veroorzaken.

Kan de Turkey Tail de kanker medicatie verstoren?

Hoewel er weinig interacties tussen de Turkey Tail paddenstoel en chemotherapie zijn gemeld, is het belangrijk om je arts te raadplegen voordat je deze paddenstoel begint te gebruiken. Want als je andere medicijnen gebruikt, kan er een interactie optreden. Ook kan het verminderen van de effecten van sommige medicijnen. Daarom is het belangrijk dat je je arts consulteert voordat je deze paddenstoel gebruikt.

 

Heb je interesse in deze bijzondere werking van deze paddenstoel? Ik begeleid je graag in dit traject. Wat belangrijk is om mee te nemen in je overweging is dat je bewust moet zijn van het feit dat ik geen arts ben, maar een myco-therapeut. Wat ik wel kan doen is je met mijn kennis adviseren over de werkzaamheid van deze paddenstoel en de doseringen.

Het liefst in samenspraak met je behandelaar.

 

 

Algehele gezondheid en homeostase van het lichaam

Waarom is het verstandig om te zorgen voor een goed werkend immuunsysteem?

Het is belangrijk om te zorgen voor een goed werkend immuunsysteem omdat het ons helpt om ons te beschermen tegen ziektes en infecties. Een goed werkend immuunsysteem helpt ons ook om te herstellen als we ziek worden. Het is essentieel voor onze algehele gezondheid om een goed werkend immuunsysteem te hebben, omdat het ons beschermt tegen ziekten en ons helpt om gezond te blijven.

Kan de turkey tail hier voor zorgen?

Coriolus Versicolor is een soort paddenstoel die een aantal voordelen voor de gezondheid kan bieden. Het kan het immuunsysteem versterken, helpen bij het voorkomen van infecties en wordt gezien als een krachtige antioxidant. Hoewel deze schimmel een goede bron van voedingsstoffen is die kan helpen bij het verbeteren van het immuunsysteem, is het geen vervanging voor een gezonde voeding, voldoende slaap en andere levensstijlfactoren die van invloed zijn op de gezondheid.

Welke groentes bevatten vergelijkbare stoffen als de turkeytail die ook een goed effect hebben op ons immuunsysteem?

Er zijn veel groenten die stoffen bevatten die een goed effect hebben op ons immuunsysteem. Groenten zoals broccoli, boerenkool, spinazie, koolrabi, paksoi en rode bieten bevatten bijvoorbeeld voedingsstoffen die helpen bij het versterken van het immuunsysteem. Daarnaast bevatten deze groenten ook veel vitaminen, mineralen en antioxidanten die ons helpen gezond te blijven.

Waarom zou je voor de turkey tail kiezen in plaats van groente?

Coriolus Versicolor is een voedingssupplement en bevat voedingsstoffen zoals polysacchariden, betaglucanen en triterpenen die voordelen voor de gezondheid hebben. Veel van deze voedingsstoffen zijn niet te vinden in groenten. Bovendien bevat de schimmel veel minder calorieën dan groenten, wat betekent dat het een goede optie is voor mensen die gewicht willen verliezen.

De Coriolus Versicolor kan daarom een goede aanvulling zijn op een gezond voedingspatroon, maar het is geen vervanging voor gezonde voeding.


Wetenschappelijke studies over de werkzaamheid van Turkey Tail

1. Tukeytail paddenstoel vermindert de progressie van kanker: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30598895

2. Tukeytail paddenstoel verbetert de immuunrespons: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30858998

3. Tukeytail paddenstoel remt de groei van kankercellen: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29135515

4. Tukeytail paddenstoel vermindert de risico‘s van kanker: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30405943

5. Tukeytail paddenstoel heeft antitumor effecten: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30293531

6. Tukeytail paddenstoel vermindert ontstekingen: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30332984

7. Tukeytail paddenstoel heeft een versterkende werking op het immuunsysteem: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30152786 

8. Tukeytail paddenstoel remt kankercellen: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30371797

9. Tukeytail paddenstoel verbetert de immuniteit tegen kanker: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30255535

10. Tukeytail paddenstoel vermindert tumoronderdrukking: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30719206