Turkey tail medicinale paddenstoel

Turkey tail

Turkey Tail kan dit een antwoord zijn op onze welvaartsziektes?

Turkey Tail kan een oplossing zijn bij de volgende klachten. Ervaar je één van deze klachten,  lees dan vooral verder!

  • Depressie
  • Ernstig overgewicht
  • Darmproblemen
  • Verouderde huid
  • Kleine niet kwaadaardige kanker
  • Of u zit in een kankerbehandeling
  • U wilt er jonger uit zien

Medicinale paddenstoelen worden al duizenden jaren gebruikt om de gezondheid en de levensduur op een positieve manier te bevorderen.

En een van de echte “supersterren” onder de sterren als het om paddenstoelen gaat is de, bij het grote publiek nog redelijk onbekende, paddenstoel Turkisch Tail.

Toch is deze natuurlijke paddenstoel een van de meest bestudeerde plantmedicijn en heeft een aantal zeer indrukwekkende voordelen voor je fysieke welzijn, je fysieke conditie en je huid.

Turkey Tail

 Is een paddenstoel die in het Nederlands Kalkoenstaart wordt genoemd, kan de lichamelijke immuunfunctie verbeteren, tekenen van huidveroudering afweren en helpen elimineren, en nog veel meer. Dat zal ik in deze blog omschrijven.

Functionele paddenstoelen voor een lang leven en een fysiek lichamelijk balans.

Als voedsel roepen paddenstoelen meestal een sterk gevoel op bij mensen. Er is iets aan de textuur en smaak dat vaak een “love it” of “hate it” reactie oproept. Toch hebben veel paddenstoelen zoveel voedingsstoffen dat het de gezondheid een enorme boost geeft.

Of je nu van paddenstoelen houdt of ze vermijdt, misschien wil je ze nog eens bekijken als gezondheidsbevorderende superschimmels. Gelukkig is onze technologische vooruitgang in deze onze vriend. De techniek kan alle goede voedingsstoffen extraheren zodat je het in poeder of druppels als supplement kan nemen, zonder dat je er echt iets van proeft.

Functionele paddenstoelen (ook vaak medicinale paddenstoelen genoemd) worden al heel lang gebruikt in de oosterse geneeskunde. Dit omvat traditionele Chinese geneeskunde, waar ze als waardevolle adaptogene kruiden worden beschouwd.

De term ‘adaptogeen’ betekent een natuurlijke stof die helpt het evenwicht in het lichaam te herstellen. De meeste adaptogenen stimuleren een betere stressrespons (zowel fysiek als mentaal) en helpen bij het normaliseren van hormonen. Studies hebben ook aangetoond dat ze een positief effect kunnen hebben op je hele centrale zenuwstelsel en anti-vermoeidheids eigenschappen hebben.

Turkey Tail is een geneeskrachtige paddenstoel

Turkey Tail of Kalkoenstaart (Trametes versicolor of Coriolus versicolor) is een specifiek type medicinale paddenstoel. Het staat in de Chinese geneeskunde bekend als Yun Zhi en in Japan als kawaritake (wolkenzwam).

Deze aparte paddenstoel groeit in veel delen van de wereld waaronder Azië, Noord-Amerika en Europa. Je zult ze het meest waarschijnlijk zien groeien in natte, schaduwrijke gebieden van gematigde bossen. Ze kunnen verschijnen op dode boomstammen, stronken en levende bomen en hebben een waaiervormig uiterlijk en een kleur die lijkt op een kalkoenstaart.

Natuurlijk zijn er adaptogene voordelen van de Turkey Tail, net als andere medicinale paddenstoelen zoals Reishi, Lionsmane, Chaga en Cordyceps. Ze worden in veel Aziatische culturen gewaardeerd vanwege hun lange levensduur en gezondheid en men denkt dat ze spirituele afstemming en oneindigheid symboliseren.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt Turkey Tail of kalkoenstaart vaak in thee gezet en gebruikt om vocht te verwijderen, qi (energie) te verhogen en de milt, maag en longen te versterken. Het wordt verondersteld te zijn gebruikt sinds ten minste 200 na Christus maar waarschijnlijk veel langer!

Recent wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat Turkey Tail of kalkoenstaartpaddestoel gevuld is met krachtige verbindingen die veel van zijn traditionele toepassingen bevestigen en ook wijzen op nieuwe, opwindende gebieden met potentieel.

Turkey Tail zit boordevol antioxidanten

Het eten van voedingsmiddelen met veel antioxidanten is de sleutel tot gezond ouder worden. Het zorgt ervoor dat het antioxidante afweersysteem van uw lichaam op volle kracht blijft werken om u te beschermen tegen oxidatieve stress (beschadigingen van cellen in het lichaam). Dit is erg belangrijk omdat oxidatieve stress kan leiden tot ontstekingen, versnelde veroudering en zelfs chronische ziekten of zelfs het ontwikkelen van kanker.

Hoewel ze niet groen of felgekleurd zijn, zijn paddenstoelen toch een uitstekende bron van antioxidanten – en is Turkisch Tail of kalkoenstaart geen uitzondering. Het is zelfs bekend dat Turkisch Tail of kalkoenstaart een aantal bijzonder krachtige antioxidanten bevat.

De belangrijkste antioxidantgroepen in Turkisch Tail of kalkoenstaart zijn fenolen en flavonoïden. Beide groepen hebben wetenschappelijk gedocumenteerde voordelen voor het verminderen van ontstekingen, het stimuleren van de immuunfunctie en het bieden van bescherming tegen kanker, hartaandoeningen en neurodegeneratieve ziekten.

Turkisch Tail of kalkoenstaartpaddestoel heeft ook een specifieke antioxidant die bekend staat als quercetine. Quercetine is zeer goed wetenschappelijk bestudeerd en heeft een anti-allergie en pijnstillend potentieel.

Turkey Tail ondersteunt uw immuunsysteem sterk

De meeste medicinale paddenstoelen, waaronder Turkey Tail of kalkoenstaart, bevatten immuunversterkende polysachariden die bekend staan als bèta-glucanen. Bètaglucanen hebben niet alleen een stimulerend effect op immuuncellen, ze blijken ook te beschermen tegen infectie door bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers. Er zijn veel mensen die beweren nooit meer ziek te zijn door infecties zoals griep, verkoudheid of ontstekingen.

Dit zou op zich al indrukwekkend zijn, maar er zijn nog meer voordelen van Turkey Tail  of kalkoenstaartpaddestoel voor immuunondersteuning.

Kalkoenstaart bevat twee andere opmerkelijke polysachariden: polysacharide Krestin (PSK) en polysacharopeptide (PSP). Beide polysachariden hebben sterke immuunversterkende eigenschappen. Vooral PSP kan een bepaald type witte bloedcel stimuleren die infecties bestrijdt.

Het is echter belangrijk op te merken dat er geen bewijs is dat Turkey Tail of kalkoenstaart uw immuunsysteem zou overstimuleren. Onthoud dat het een adaptogeen is dat werkt om de immuniteit te verbeteren zonder het natuurlijke evenwicht van uw lichaam te verstoren.

Turkey Tail heeft krachtig potentieel tegen kanker aangetoond.

Dezelfde verbindingen in Turkey Tail  of kalkoenstaartpaddestoel die de immuunfunctie versterken – PSP en PSK – hebben ook in verschillende wetenschappelijke studies kankerbestrijdend potentieel aangetoond. Een deel van de reden hiervoor is dat ze de immuunrespons versterken, wat de groei van kankercellen en tumoren kan helpen vertragen. Er is nog geen bewijs voor het werkelijk genezen van kanker maar als ondersteuning van de reguliere behandeling zou het geen kwaad kunnen.

PSK heeft ook specifiek aangetoond dat het in laboratoriumstudies de groei van menselijke darmkankercellen kan remmen. Evenzo kan PSP mogelijk helpen voorkomen dat darmkankercellen gezonde cellen binnendringen.

Toch is het meest veelbelovende aspect van Turkisch Tail of kalkoenstaart voor kanker dat het de immuunfunctie stimuleert om het lichaam te helpen kanker te herkennen en te bestrijden. Het is geen remedie, maar het onderzoek naar deze paddenstoel en kanker is veel verder gevorderd dan veel andere veelbelovende ontdekkingen.

Het heeft zelfs het potentieel om conventionele kankerbehandelingen te verbeteren…

Turkey Tail kan conventionele kankerbehandelingen stimuleren.

Misschien wel een van de belangrijkste voordelen van Turkey Tail of kalkoenstaartpaddestoel is het potentieel om de behandeling van kanker te verbeteren.

Hoewel er in de VS geen behandelingen zijn goedgekeurd door de FDA, is PSK (geïsoleerd uit Turkisch Tail of kalkoenstaart) momenteel een goedgekeurde adjuvante behandeling van kanker in Japan.

Hiervoor is een goede basis te vinden op basis van wat tot nu toe uit onderzoek is gebleken. Uit een overzicht van verschillende onderzoeken naar maagkanker bleek bijvoorbeeld dat degenen die PSK naast chemotherapie gebruikten, langer leefden dan degenen die dat niet deden. Andere onderzoeken hebben vergelijkbare resultaten opgeleverd, waarbij de kankerpatiënten die PSK en chemotherapie combineerden, langer overleefden.

Een zeer kleine studie naar vrouwen met borstkanker suggereerde zelfs dat suppletie met Turkey Tail of kalkoenstaart de kankerbestrijdende celactiviteit verhoogde.

Deze resultaten zijn ronduit ongelooflijk, en hopelijk zal er meer vooruitgang worden geboekt naarmate het onderzoek vordert.

Turkey Tail is goed voor de darmgezondheid (en zou obesitas kunnen bestrijden).

Een van de beste manieren om je spijsvertering gezond te houden, is door je darmen te voeden met nuttige bacteriën. Probiotica maken hier natuurlijk een groot deel van uit, maar dat geldt ook voor prebiotica – stoffen die goede bacteriën voeden en ervoor zorgen dat ze gedijen.

 

Turkey Tail of Kalkoenstaartpaddestoel is net als de andere medicinale paddenstoelen een uitstekende bron van prebiotica.

PSP, in het bijzonder, werkt als een prebioticum en als een immuunversterker en kan helpen bij het darmherstel na gebruik van antibiotica. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het zelfs de populaties van nuttige bacteriën (zoals Lactobacillus) kan vergroten en mogelijk schadelijke stammen zoals Staphylococcus en Clostridium kan verminderen.

Dit is uitstekend voor je spijsvertering als geheel, maar de voordelen van Turkisch Tail of kalkoenstaartpaddestoel houden daar niet op.

Eén studie toonde aan dat het eiwitgebonden bèta-glucaan (PBG) in Turkey Tail  of kalkoenstaart een anti-obesitas effect kan hebben. Er zijn nog steeds menselijke studies nodig om dit te bevestigen, maar het kan mogelijk gewichtstoename helpen voorkomen, deels door het darmmicrobioom te verbeteren. Zeer indrukwekkend!

Antivirale activiteit (met name tegen HPV en HIV).

Turkey Tail  of Kalkoenstaartpaddestoel heeft zowel antibacteriële als antivirale kracht. Tot dusverre heeft het de meeste antivirale belofte getoond tegen het humaan papillomavirus (HPV) – en ook enig potentieel tegen het humaan immunodeficiëntievirus (hiv).

Een onderzoek uit 2014 onderzocht een combinatie van kalkoenstaart en een andere krachtige functionele paddenstoel, reishi, tegen orale HPV. De resultaten waren veelbelovend: de klaring van HPV was 88% vergeleken met slechts 2% in de andere groep!

In een ander onderzoek bleek een formulering van verschillende functionele paddenstoelen, waaronder kalkoenstaart, veelbelovend voor de behandeling van huidkanker die verband houdt met HIV / AIDS. Het werd ook gunstig bevonden voor HIV / AIDS-patiënten die geen huidkanker hadden.

Onderzoek dat aantoont dat PSP geëxtraheerd uit kalkoenstaart HIV-replicatie kon remmen, was een van de redenen waarom deze formule in de eerste plaats werd gecreëerd. Het laat maar weer eens zien hoe krachtig kalkoenstaart en andere functionele paddenstoelen kunnen zijn.

Turkey Tail bestrijdt tekenen van veroudering met name van de huid

Antioxidanten zijn net zo belangrijk om uw huid er jong uit te laten zien als om uw lichaam jong te houden. Vrije radicalen veroorzaken oxidatieve stress in uw huid en in de rest van uw lichaam. Dit versnelt huidveroudering en kan uw huid er vroegtijdig oud uit laten zien (rimpels, donkere vlekken, verslapping, etc.).

Gelukkig zit de Turkey Tail of kalkoenstaartpaddestoel boordevol antioxidanten die dit proces helpen stoppen. Antioxidanten helpen ook het waardevolle collageen en elastine in uw huid te beschermen, wat betekent dat ze rimpels en andere tekenen van veroudering op afstand kunnen houden.

Kalkoenstaart bevat zelfs verbindingen die het verschijnen van donkere vlekken kunnen minimaliseren!

Naast het bestrijden van bestaande tekenen van veroudering, hebben antioxidanten ook een beschermend effect om verdere schade te voorkomen die het ouder worden nog meer kan versnellen.

Een van de beste voorbeelden hiervan is fotoschade. Dit verwijst naar rimpels, donkere vlekken, oneffen textuur, enz. die het gevolg zijn van overmatige blootstelling aan UV-straling. Fotodamage versnelt in feite het verouderingsproces, waardoor uw huid er veel ouder uitziet dan zou moeten.

Zowel het plaatselijk aanbrengen van antioxidanten als het consumeren ervan zijn manieren om je huid extra te beschermen tegen dit soort schade.

Maar wacht – er is meer.

Een van de specifieke antioxidanten in Turkey Tail of kalkoenstaartpaddestoel, quercetine, heeft een herstellend effect op menselijke dermale fibroblasten (HDF’s) aangetoond. Dit zijn cellen die betrokken zijn bij de afscheiding van zowel collageen als elastine – de twee zeer belangrijke huideiwitten die tekenen van veroudering helpen voorkomen!

Vermindert het uiterlijk van wallen

De quercetine in Turkey Tail of kalkoenstaartpaddestoel heeft voordelen voor het verminderen van de algehele ontsteking in uw lichaam. Het helpt ook om de huidontsteking op een gezond niveau te houden, wat betekent dat het de aanblik van een gezwollen huid, vooral onder je ogen, kan verminderen.

Deze ontstekingsremmende werking kan zelfs de zichtbaarheid van roodheid verminderen en kan in de toekomst nuttig zijn voor het kalmeren van inflammatoire huidproblemen. Er zijn zelfs aanwijzingen dat quercetine een anti-jeukeffect heeft en de huidbarrièrefunctie kan helpen herstellen. Dit zou het zeer nuttig maken voor een beschadigde of geïrriteerde huid.

Welke supplementen raden wij je aan?

Turkey Tail of Kalkoenstaartpaddestoel kan worden gegeten, maar het heeft een taaie textuur die het voor de meeste mensen onaantrekkelijk maakt. Het is ook een uitdaging om genoeg van de heilzame verbindingen (PSK, PSP, bètaglucanen, enz.) binnen te krijgen als je het heel eet.

Om de voordelen van kalkoenstaartpaddestoel te concentreren, wordt het meestal als thee of extract genomen.

De thee wordt gemaakt door de gehakte champignons in heet water te trekken of te laten sudderen. Het zal een uitgesproken hartige smaak hebben en is echt meer een bouillon dan een thee. Kalkoenstaartextract is verkrijgbaar als vloeistof, capsules en poeder.

Ondertussen is het ook verkrijgbaar in supplementvorm. Bij het kiezen van een Turkisch Tail of kalkoenstaartsupplement is het erg belangrijk om op twee dingen te letten: biologisch en gemaakt van het vruchtlichaam.

Het bedrijf Foodsporen of Terracotta hebben zeer goede supplementen waarbij je gerust kunt zijn dat u de juiste kwaliteit heeft.

Deze zijn te bestellen bij onze partner webshop Plant Balance 

Wil je meer weten over plaatmedicijnen? Lees dan deze blog.

Gerelateerde Artikelen

Erwin Bakker

Erwin Bakker's Leefstijl Opinie

Persoonlijke leefstijl ontwikkeling

Myco Therapeut (specialist in medicinale paddenstoelen) | Persoonlijke Ontwikkeling | Micro Dosering Psychedelica