Tikkie jij bent hem…

Maar wat ben je dan?

Dat was de eerste vraag die mij gesteld werd door Tibor Olgers. Een businesscoach die mij het laatste zakelijke zetje moest geven. Tibor is een coach die je kunt inschalen als een coach zonder aai over je bol en die je zonder het jammerlijke   ge-ja-maar  direct aan het werk zet.

Jij hebt je diploma gehaald met uitstekende cijfers, dus wat ben jij nu, vroeg Tibor mij. 

Nou, ik ben Erw… en nog voordat ik mijn zin kon afmaken kwam hij er al tussen. Ik vroeg je toch niet naar je naam Erwin. Ik vroeg je WAT je bent. 

En dat is natuurlijk best interessant omdat dit iets is, waar je eigenlijk nooit over nadenkt, totdat het je gevraagd wordt. In plaats van wie je bent, de vraag stellen wat je eigenlijk bent?

We zijn gewend om te denken dat andere mensen waarschijnlijk niet begrijpen wat je bedoelt en dus heb je veel woorden nodig omdat uit te leggen. De realiteit is dat wanneer je veel woorden nodig hebt om iets eenvoudigs uit te leggen, je het feitelijk zelf niet weet. Een simpele vraag zoals wat je nu eigenlijk bent, zou in maximaal één zin beantwoord kunnen zijn. Als je dat niet lukt dan weet je nog niet wat je bent en kun je ook geen geld verdienen met wat je doet. 

En zo is het ook, pijnlijk maar helemaal waar. Inmiddels heb ik al mijn diploma’s met uitstekende cijfers gehaald om te kunnen coachen op voeding, beweging, leefstijl en psychologische problematiek Maar wat ben je dan?

Tibor: de waarheid is altijd kort en als je meer geld wilt verdienen moet je minder doen.

Tibor is net als ik aanhanger van de stoïcijnse filosofie maar wat hij hier bedoelde lande niet goed bij me. Minder doen om meer te bereiken klinkt mij meer als lui zijn. Ik werk me de pleuris en nu moet ik ineens niks gaan zitten doen.

Tibor zag de twijfel en verbrak mijn illusie. Erwin, je weet niet wat je bent en dus doe je van alles te veel waardoor je uiteindelijk niets verdiend en geen stap verder komt. Maak een keuze wanneer je moeite hebt met keuzes maken. 

 Wie je bent is het resultaat van de reis uit het verleden. Wat je in de toekomst wilt worden, wordt bepaald door wat je op dit moment doet. Dus wat je bent, wordt bepaald door wat je doet en niet door wat je deed.

Tibor: dus wat ben je en waarom ben je dat?

Ik ben een expert in burn-out, stressreductie en trauma verwerking, kwam er zonder aarzeling uit.  Dat ben ik geworden omdat de huidige zorg niet aansluit bij deze steeds groter wordende groep mensen. Burnout is namelijk geen ziekte maar een verstoring in de hormonen, veroorzaakt door langdurige stress. Bij de GGZ verdoven ze je met pillen terwijl het herstel juist in beweging zit. De psychologen bij de GGZ zijn heel behulpzaam maar geen specialist op gebied van Burn-out. Zij hebben allerlei verschillende soorten problemen op hun bureau liggen. Wanneer je in een burn-out zit wil je natuurlijk het liefst bij een specialist terecht kunnen.

De waarheid is kort, lachte Tibor me toe. Dus dit ben je echt. De burn-out specialist die de frustraties uit de reguliere zorg oplost.

  • Geen wachtlijsten dus direct aan de slag
  • Geen medicatie maar herstellen vanuit je eigen lichaam
  • Snel herstel zonder langdurige therapie met diagnoses als basis

Tikkie jij bent hem…

Zo voelde dat ook toen ik op 25 september voor de balie van de KVK stond en me inschreef als Burn-out specialist. 

 Tikkie jij bent hem…

Dat voelde ik toen ik mijn ontslag tekende bij mijn werkgever en ik vanaf dat moment geen aanspraak meer maakte op welk vangnet dan ook.

En net zoals met echt tikkertje dat we speelde toen we kinderen waren, is de tikker worden geen verlies maar juist een zege. Ok, je hebt dan wel als prooi de wedstrijd verloren omdat je getikt bent. Maar doordat de jager je getikt heeft ben je ineens geen prooi meer. Je stapt uit de kudde om zelf te kunnen jagen.

Mijn jacht als de tikker is eindelijk begonnen. De jacht op de eerste opdrachten richting de droom die ik wil verwezenlijken. Van een prooi als slachtoffer van een enorme burn-out, bijna verdronken in het niet werkende systeem, naar een jager om andere prooien te kunnen tikken die dan ook kunnen transformeren van prooi naar jager.

Want wat is dan mijn missie? 

Een burnout, stress en traumaherstel centrum in Haarlem.

Probeer je het eens voor te stellen: een kleine sportzaal met Crossfit apparaten waar je 24 uur per dag als lid terecht kunt. Je alleen kunt trainen, met een coach, met een maatje of tijdens de groepslessen. Maar waar ook een exclusieve plek is voor diepe ontspanning met IJsbaden, een sauna of massage’s en je altijd terecht kunt in een meditatie ruimte die ook ingezet wordt als ontspannende plek voor plantceremonies. Een plek die jouw pauze in het hectische leven is en daarom gezondheid geeft.

Deze droom hoeft natuurlijk niet morgen al gerealiseerd te zijn en kan ook door samenwerking tot stand komen. Dat is ook de rede dat ik mijn droom benoem. Want wellicht dat mijn droom aansluit bij een droom die jezelf hebt of iemand die je kent heeft. Laten we dan in gesprek gaan.

Of wellicht heb je zelf of iemand in je kennissenkring een locatie die leeg staat die ik zou kunnen huren tegen een schappelijke vergoeding. Dingen komen pas op je pad nadat je die dingen hebt uitgesproken.

Tot die tijd zal ik mij richten op coaching van stress gerelateerde klachten. Mijn aanpak is uniek omdat je niet bij een psycholoog op een stoel zit te praten over je problemen. Maar je komt in actie op een manier die bij je past. Praten terwijl je gewichten tilt of kletsen tijdens een wandeling in de natuur. De heling zit niet in passiviteit maar in activiteit.

Mocht je iemand kennen die worstelt met stress gerelateerde klachten of die het zat is om te draaideuren bij de reguliere zorg? Bij mij zijn er geen wachtlijsten en je kunt binnen 10 weken weer aan het werk. 

Want ik ben hem.

De burn-out specialist zonder wachtlijst en die binnen 10 weken herstel garandeert. De waarheid is kort.

24/6 Agenda

31 Oktober2020

Plant ceremonie

Volgeboekt

7/8November2020

IJsbad en stressreductie weekend retreat

Nog twee plekken vrij

19November2020

Workshop wat is stress

Wij zijn opzoek naar een leuke lokatie voor deze gratis workshop

5December2020

Maak kennis met ademhaling

Een sinterklaas cadeautje van mij aan jou. Maak kennis met ademhaling en ga ontspannen sinterklaas weekend vieren. Er zijn voldoende plekken.

1/31December2020

Decembermaand Microdosismaand

Voor iedereen die wilt experimenten met microdosis psychedelische middelen. Veel mensen met angst, ADD, ADHD, trauma's en onrust vinden de oplossing in een microdosis van de helende truffels. Geef je snel op want er zijn nog maar 5 plekken vrij voor deze maand.

Gerelateerde Artikelen

Erwin Bakker

Erwin Bakker

Holistische Leefstijl Coach

Mental Coaching TopSport – Stress Reductie – Trauma Therapie – Burnout Herstel – Kinder Therapie – Schrijver

    “Na het lezen van dit boek zal je nooit meer onbewust een verkeerde keuze maken.”