Myco Therapie

Paddenstoelen en leefstijl blogs

Door myco therapeut en filosoof Erwin Bakker

Teleurstelling wat is dat?

Teleurstelling wat is dat

Ben je vaak teleurgesteld in jezelf of andere mensen en vindt je dat vervelend?

Dan is begrijpen wat teleurstelling is de oplossing.

Veel emoties hebben te maken met hoe ons brein informatie verwerkt. Zo is angst altijd een emotie die voorafgaand aan de realiteit ontstaat. Je bent bang voor iets waarvan je eigenlijk niet kan weten of het wel echt gaat gebeuren. Je bent dus bang voor een verwachting waarvan je niet zeker bent. En toch ben je overtuigt dat het gaat gebeuren.

Teleurstelling is een emotie die in tegenstelling van angst juist altijd achteraf komt. De realiteit haalt de verwachting in. Hoe hoger de verwachting is des te groter de teleurstelling zal zijn.

Met dit inzicht kun je kijken naar je eigen teleurstellingen. Want als je teleurgesteld bent in andere mensen, diensten of producten kan dat dus nooit aan een ander liggen maar zit dat probleem in het eigen denken, (de verwachting).

Teleurstelling is het resultaat van een combinatie van twee denkfouten:
– Iets heel graag willen waarbij je in het hoofd de beloning van het succes of genot al hebt ervaren zonder dat dit werkelijk gebeurd is.
– Je overtuigt jezelf dat het resultaat 100 % gaat zoals je dat zelf vooraf hebt bedacht.

Wil je een vrij leven met minder teleurstelling?

Zorg er dan voor dat het willen (directe behoefte bevrediging) wordt verplaatst naar verlangen. Verlangen staat gelijk aan verlengen en komt dus neer op het verlengen van het willen.

Daarnaast is het een goed idee om de verwachtingen te temperen. Niets is zeker in het leven dus hoe mooi je de toekomst ook fantaseert, de realiteit laat zich niet vooraf bepalen door je eigen fantasie.

Van Chaos Naar Inzicht!

Wil je weten wat zorgt voor echte gezondheid? Lees dan dit boek
Ben je opzoek naar de beste natuurlijke vitamines, mineralen en plantmedicijnen? Kijk dan een op onze partner webshop www.plantbalance.nl 

Gerelateerde Artikelen

Erwin Bakker

Erwin Bakker's Leefstijl Opinie

Persoonlijke leefstijl ontwikkeling

Myco Therapeut (specialist in medicinale paddenstoelen) | Persoonlijke Ontwikkeling | Micro Dosering Psychedelica