Stoppen met roken?

Stoppen met roken is niet moeilijk maar pijnlijk

Stoppen met roken is eigenlijk heel makkelijk. Mits je tegen een beetje mentale moeilijkheden kunt.

Ten eerste moet je begrijpen dat niemand het lekker vindt ruiken. Je rookt dus je stinkt. Maar dat is je eigen keuze en ik ben het met je eens als je nu denkt dat wat een ander vindt, jouw niet zo boeit.

Wat je ook moet begrijpen is dat doordat je rookt je ook veel sneller dood gaat. Het zijn dan wel de laatste jaren van je leven die je mist maar daarvoor komen er nog een aantal jaren waarin je veel pijn zult ondervinden doordat je het roken bent blijven volhouden. Maar ook dat is een keuze die jezelf maakt. Je slechtere conditie, je doffe haar, je vale huid zijn allemaal gevolgen van een keuze die je zelf maakt. En dan heb ik het niet eens over de binnenzijde van je lichaam die door alle gifstoffen helemaal aan het verrotten is. Maar goed ook dat weet je waarschijnlijk wel.

Allemaal keuzes die je maakt omdat je ervoor kiest niet door te zetten tijdens een pijnlijke periode. Je kiest voor makkelijk maar helaas, je krijgt dan wel een moeilijk leven. Je kiest voor verzachting, voor de sigaret omdat je de pijn niet kunt verdragen. Maar besef je dan ook dat je zelf de keuze maakt voor een leven met de sigaret.

 

Roken is een keuze, dus stoppen is dat ook.

Erwin Bakker

Waarom is stoppen met roken dan zo moeilijk voor veel mensen?

Omdat veel mensen niet zo goed tegen moeilijkheden of pijn kunnen. Dat zijn ze gewoon niet gewend. Er is altijd wel een verzachtende factor die ze door de lastige en pijnlijke periodes heen helpt.

Eén keer raden wat dat is?

Je moet er doorheen en dat moet je kunnen! Want er is geen wonderpil die je met een aai over je bol van het roken afhelpt. Je moet het helemaal zelf doen, die narigheid ondergaan en volhouden. Het is vervelend, irritant en heel vermoeiend. Maar als je er echt vanaf wilt komen moet je het gewoon ook echt nooit meer doen.

Dan maakt het ook niet uit of je stopt op 1 oktober of op 3 april. Stoppen betekent dat je ermee stopt. Dat kan altijd en overal. Ook nu!

Ben je van mening dat het te moeilijk is om het stoppen vol te houden? Blijf dan gewoon lekker roken. Stoppen met roken doe je namelijk voor jezelf en niet voor een ander. Er is echt niemand die van je verwacht dat je stopt want roken is jouw eigen keuze. Stoppen is daarom ook een keuze.

Maar maak in ieder geval een keuze. Stop of blijf roken. En stop daarna met zeuren. Na een paar dagen is je lichaam al ontwent van de nicotine. 

De rest is een mentaal ding. En die moet je van jezelf winnen. 

Daarom hier geen lijstje met 7 manieren om te stoppen met roken. Want er is maar één manier die echt werkt.

Gewoon stoppen en nooit meer doen.

Van niet roken ga je niet dood terwijl doorgaan met roken de makkelijke weg is, met de dood tot gevolg is

Erwin Bakker

Wat een slechte coaching!

Bij Vierentwintig-Zes coachen we zonder een aai over je bol, maar we laten je liever de feiten zien van je eigen gedrag zonder daarover te oordelen. Er is nooit een goed of fout in de keuze die je maakt. Wij maken inzichtelijk welke gevolgen de keuze heeft en hoe je die kunt accepteren. Dat is niet voor iedereen de beste methode. Maar wel altijd eerlijk.

Wil je ook coaching zonder aai over je bol? Wacht dan niet en stuur ons nu een bericht.

  Deze supplementen en kruiden kunnen helpen om iets meer te ontspannen tijdens het ontwennen

  Gerelateerde Artikelen

  Deel dit artikel in je eigen netwerk!

  Share on facebook
  Share on linkedin
  Share on whatsapp
  Share on telegram

  Erwin Bakker

  Holistische Leefstijl Coach

  Mental Coaching TopSport – Stress Reductie – Trauma Therapie – Burnout Herstel – Kinder Therapie – Schrijver

  Best gelezen blogs

  Top-Aanbieding

  Gratis supplementen advies

  Gratis

  Meer over...

  Het brein

  Meer aanbiedingen

  In 10 stappen naar een holistische leefstijl

  Een lekker te lezen handboek over gezondheid en een gelukkiger leven
  Aanbieding

  EMB Bloedtest

  Laat je bloed testen zodat je echt weet hoe je er fysiek voor staat en waar mogelijk tekorten van zijn
  Aanbieding

   “Na het lezen van dit boek zal je nooit meer onbewust een verkeerde keuze maken.”