Welkom op de website van

Vierentwintig-Zes Holistische Leefstijl

Als je liever kiest voor een natuurlijke ontwikkeling!

Wat is Myco Therapie?

Mycotherapie wat is dat en wat kan dat betekenen voor je gezondheid?

Myco Therapie wil zeggen dat we voornamelijk werken met medicinale paddenstoelen om het lichaam beter in balans te krijgen.

Paddenstoelen zijn in onze westerse maatschappij een beetje spannend. En ik zal daarom uitleggen dat het helemaal niet spannend hoeft te zijn wanneer je weet waarmee je bezig bent. Een myco therapeut is iemand die veel weet over paddenstoelen en gericht bepaalde paddenstoelen kan voorschrijven bij bepaalde fysieke en psychologische klachten.

Cordyceps

Lionsmane

Reishi

Turkey Tail

Wat is Myco Therapie?

Paddenstoelen vinden wij mensen een beetje spannend omdat ze een beetje mysterieus zijn. De paddenstoel duikt zomaar ergens op en verdwijnt ook weer zonder dat je door hebt. De paddenstoel die we kunnen waarnemen in de natuur is het resultaat van de schimmeldraden die verborgen zijn in de grond of in ander materiaal. De schimmeldraden worden het mycelium genoemd.

Paddenstoelen zijn levende wezens die meer verwant zijn met dieren dan met planten. In verschillende theorieën wordt ook beweerd dat het dierenrijk is ontstaan door verschillende schimmels en we daarom zoveel baat kunnen hebben bij het nuttigen van paddenstoelen.

Paddenstoelen zijn te verdelen in 4 groepen.

1. Er zijn paddenstoelen die je kunnen doden. Deze zijn voor de mens giftig.

2. Er zijn paddenstoelen die ons kunnen voeden. Denk dan bijvoorbeeld aan de champignon of de oesterzwam. 
3. Er zijn paddenstoelen die ons spiritueel kunnen laten groeien. Dit zijn de bekende paddenstoelen met een hallucinerende werking. Deze worden als spirituele ceremonies ingezet met als doel persoonlijke ontwikkeling. Tegenwoordig worden deze ceremonies ook onder strikte professionele begeleiding ingezet bij psychologische aandoeningen zoals depressie, ptss, verslavingen en angststoornissen. Dit is bij Vierentwintig-Zes ook mogelijk maar alleen na een goede screening. 
4. Er zijn paddenstoelen die mensen kunnen helen. En dat is waar een myco therapeut zijn specialisme in heeft.

Vierentwintig – Zes richt zich dus vooral op paddenstoelen met een helende werking.

Kunnen paddenstoelen ziekte genezen?

Paddenstoelen zelf genezen geen ziektes maar de paddenstoel heeft de juiste nutriënten in zich waardoor het lichaam zichzelf kan helen. Paddenstoelen kunnen de wetenschappelijke en reguliere behandeling niet vervangen. Toch kunnen deze paddenstoelen ervoor zorgen dat de reguliere behandeling beter aanslaat zonder dat er bijwerkingen ontstaan die het lichaam schaden.

Wil je meer weten over de medicinale werking van paddenstoelen bij bepaalde aandoeningen dan kunt u het beste contact opnemen via de email voor een intakegesprek. Hier zijn wel kosten aan verbonden die niet vergoed worden. Een intakegesprek duurt ongeveer een uur waarbij we de klachten bespreken en we een goed advies kunnen geven. De intake kan per telefoon of beeld bellen. De kosten voor een intake bedragen 45 euro.
Naast het advies over paddenstoelen krijgt u ook een advies over de leefstijl, voeding en mogelijke vitamines. Bij ons is ook een bloed, dna of darm analyse mogelijk voor een beter inzichtelijk advies omtrent uw algehele gezondheid.

Wij werken in de alternatieve geneeskunde maar slaan graag de handen ineen met de reguliere gezondheidszorg. Mocht uw reguliere behandelaar meer willen weten over onze adviezen dan staan wij altijd open voor een gesprek. Wij geloven dat de westerse en oosterse geneeskunde samen altijd meer succes geeft dan alleen de alternatieve geneeskunde. Heeft u een behandelaar die niet openstaat voor alternatieve geneeskunde, weet dan dat je het recht hebt op een behandelaar die hier wel voor openstaat. U mag altijd zelf de keuze maken en de keuze van complementaire zorg is in onze visie de beste keuze. 

Paddenstoelen zijn voeding en geen medicijn.

Iedereen met een tuin, balkon of kamerplanten weet het!

Als je de planten niet goed voedt met nutriënten gaan ze dood.

Maar niet direct, want eerst zie je ze ziek worden. De bladeren worden geel, droog of ze vallen van de steel. De plant heeft geen kracht meer en haalt zijn laatste energie uit zijn eigen lichaam. Het geeft zichzelf op in de hoop te kunnen overleven.

Ook wordt een verzwakte plant heel erg gevoelig voor bacteriën, insecten, schimmels en virussen. Een plant die zwak is wordt opgegeten door de natuur.

Zo werkt dat bij de mens ook en dat is steeds meer zichtbaar in ons straatbeeld. De mens is een verzwakt wezen omdat we niet de juiste voeding binnenkrijgen die ons immuunsysteem nodig heeft ons te beschermen tegen indringers. Eczeem, virussen, bacteriën vreten ons verzwakte lichaam aan en creëren uiteindelijk ziektes. 

Voeding gaat steeds vaker en heel onterecht alleen over energie. Maar voeding is de basis voor een goed werkend immuunsysteem. Dit immuunsysteem heeft ook nutriënten nodig zoals beta-glucanen, polysacharide of polyfenolen. En die vind je niet meer terug in ons veelal bewerkte supermarkt voedsel. Dat is vooral energievoorziening en niet de juiste voeding om gezond te blijven. 

Je vindt deze bijzondere nutriënten wel terug in medicinale paddenstoelen. Daarom zie je dat mensen die paddenstoelen supplementen nemen zoals Turkeytail, Chaga, Maitake, Reishi, Lionsmane of Cordyceps weerbaarder zijn tegen ziektes. Niet omdat deze paddenstoel ziektes geneest maar wel omdat het je immuunsysteem sterker maakt.

De juiste voeding houd je gezond! Net als bij je planten in en om het huis.