Myco Therapie

Myco Therapie: 
Trainingen en Educatie voor Professionals

WAAR DE REGULIERE ZORG EN DE ALTERNATIEVE THERAPIE ELKAAR WEER VINDEN

Microdoseren met psychedelica


Microdoseren heeft zijn weg gevonden binnen de alternatieve geneeskunde. En dat is niet zomaar gebeurd. Voordat dit door is doorgedrongen binnen de stroming van alternatieve geneeskunde heeft een lange weg moeten afleggen.

De War on Drugs is in 1971 door toenmalig President Richard Nixon ingesteld. Hij voerde deze politiek in om de drugscriminaliteit in de Verenigde Staten te bestrijden. Een van de stoffen die werden verboden was de psilocybine houdende paddenstoel. Ondanks dat er in die tijd al veel onderzoek werd verricht naar de goede werking op de psyche van de mens is door wetgeving die de “war on drugs” inhield elke vorm van onderzoek verboden.

De onderzoeken naar deze bijzondere paddenstoelen hebben zich verplaatst van het laboratorium naar anekdotische ervaringen van gebruikers. Inmiddels is er zoveel anekdotisch bewijs dat de reguliere wetenschap er niet meer om heen kan.

Waarom is dit zo bijzonder?

Psilocybine is een hallucinogene stof die wordt geproduceerd door verschillende soorten paddenstoelen. Het is al eeuwenlang gebruikt in religieuze ceremonies en als medicijn. In de afgelopen jaren heeft het steeds meer aandacht gekregen als mogelijke behandeling voor depressie en ander psychologisch leed als dwangstoornissen, ADHD, ADD, angsten en PTSS . Er zijn een aantal kleinschalige studies gedaan die aantonen dat psilocybine effectief is bij het behandelen van depressie.

In 2018 publiceerde het Journal of Psychopharmacology een kleine studie waarin werd bevestigd dat psilocybine-therapie veilig en effectief is bij het behandelen van depressie. Deze studie werd gedaan met patiënten die lijden aan ernstige depressie en die geen baat hadden bij conventionele behandelingen.

In 2019 publiceerde het Imperial College London een vergelijkbare studie waarin werd aangetoond dat patiënten die lijden aan depressie baat hadden bij psilocybine-therapie. Bovendien hadden deze patiënten ook een langere duur van verlichting van de symptomen. Hoewel er nog steeds meer onderzoek nodig is, lijkt het erop dat psilocybine een effectieve behandeling kan zijn voor depressie.

Het is echter belangrijk dat mensen met depressie alleen psilocybine nemen als onderdeel van een geïntegreerde behandeling, onder begeleiding van een medisch professional. Vandaar dat we deze training aanbieden zodat je als professional iets anders kunt aanbieden dan alleen de reguliere behandelingen.

Niet alleen bij mentale problemen. Ook preventief heeft het voordelen.

Toch is het gebruik van psilocibine niet alleen in te zetten als medicinaal middel tegen psychologische klachten. Het lijkt niet alleen een genezend effect bij neurologische problemen te geven. Het lijkt namelijk ook een belangrijke preventieve functie ter voorkoming van degeneratieve neurologische aandoeningen zoals dementie, parkinson en een tia te hebben. Daarnaast helpt het mensen om zich te kunnen weren tegen chronische stress wat ook vaak als belangrijk onderdeel gezien wordt voor het ontwikkelen van stress gerelateerde aandoeningen zoals obesitas, slechte leefgewoontes, verslavingen en burn-out.

 Een van de meest belangrijke eigenschappen van psilocybine is de verlaging van het default mode netwerk in de hersenen. Door de verlaging van dit netwerk lijkt er meer sociale activiteit en empathisch vermogen te ontstaan. Ook ervaren veel mensen rust in het hoofd wat weer rust in het lichaam geeft.
 
 Het geven van microdose therapie kan daarom een krachtig middel zijn om de client snel tot de kern van het probleem te krijgen. Hierbij spelen bewustzijn, onbewustzijn en het onderbewustzijn een grote rol.
 
 Als therapeut die werkt met microdoseren leer je spelen met de overtuigingen die bij de client als waarheid in het systeem zit verankerd. De psilocybine heeft daar een belangrijke rol in. Daar waar de overtuiging verankerd was met de eigen beleving van waarheid, merk je als therapeut al na twee weken dat je de valse overtuigingen kunt onderzoeken. Vaak zonder conflicten maar met inzichten. 
 

Wat kun je verachten? 

 

Heb je interesse om dit als therapie aan te bieden dan kun je bij ons een training volgen zodat je dit op een goede manier kunt aanbieden. De training is in verschillende fases en kan op elk niveau gedaan worden. Je niveau bepaald niet of je wel of niet microdoseren kunt gebruiken als therapie vorm, maar het maakt wel een belangrijke selectie van welke mensen je zou kunnen helpen. Voor psychologische aandoeningen heb je wel expertise nodig over de menselijke geest. Waarbij de filosofie bij deze therapie eigenlik het beste werkt. 

 
Fase 1 is dat je zelf een cycle aangaat voor jezelf. Binnen het microdoseren is het heel erg belangrijk dat je weet waar je het over hebt. Wat zijn de effecten, wat zijn de valkuilen en waarom is het beter dat je niets voelt van de paddenstoel maar moet je er wel iets van merken. Je gaat het pas begrijpen als je het zelf ervaren hebt.

Fase 2 is dat je het zelf zonder begeleiding doet. Zo leer je dat begeleiding echt wel zorgt voor een diepere heling.

Fase 3 is het in de praktijk brengen door te oefenen. We kijken mee met het proces en kunnen als het noodzakelijk is, ingrijpen. De oefenfase is altijd gebaseerd op het microdoseren bij zelfontwikkeling. Je gaat niet met medische cliënten aan de gang. Hiervoor heb je ervaring binnen de GGZ nodig en een wetenschappelijke achtergond hebben op gebied van psychologische aandoeningen. Heb je geen oefenpersoon die vrijwillig mee wil doen? Dan helpen we je mee zoeken in onze eigen netwerk.

Ben je psycholoog of psychiater en wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met me zodat ik je kan uitleggen waarom het zo’n krachtig middel tegen de vele psychologische aandoeningen is. Ook binnen de verslavingszorg lijkt deze stof veel goeds te doen.
 
 Waarom psilocybine goed werkt en wat zegt de door de wet beschermde wetenschap over deze stof?

 

Het microdoseren van psilocybine kan een aantal mentale gezondheidsvoordelen opleveren, waaronder:
1. Verbetering van de stemming. Microdoseren van psilocybine kan een verbetering van de stemming veroorzaken, waardoor mensen meer gemotiveerd en energiek voelen.
2. Vermindering van angsten en depressie. Microdoseren van psilocybine kan helpen bij het verminderen van angsten en depressie door het vergroten van de neurotransmitterserotonine, dopamine en noradrenaline.
3. Verhoogd creatief denken. Microdoseren van psilocybine kan helpen bij het verhogen van het creatieve denkvermogen en het verbeteren van problemenoplossende vaardigheden.
4. Verbetering van de cognitieve functie. Microdoseren van psilocybine kan helpen bij het verbeteren van de cognitieve functies zoals geheugen, aandacht en leervermogen.
5. Vermindering van stress. Microdoseren van psilocybine kan helpen bij het verminderen van stress en angst.

 

Medicinale schimmels (paddenstoelen)

Een leefstijlcoach moet zich onderwijzen in de gezondheidsvoordelen van paddenstoelen omdat ze hun cliënten kunnen helpen om de voordelen van paddenstoelen te benutten.

Paddenstoelen zijn een superfood dat veel vitamines, mineralen, antioxidanten en andere voedingsstoffen bevat. Deze voedingsstoffen kunnen helpen bij het verminderen van het risico op chronische aandoeningen zoals kanker, hart-en vaatziekten, diabetes en obesitas, evenals het verbeteren van het immuunsysteem. Ze kunnen ook helpen bij het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de bloeddruk en het verhogen van de energie. Door de kennis te hebben over de gezondheidsvoordelen van paddenstoelen, kan een leefstijlcoach hun cliënten helpen om deze voordelen voor henzelf te benutten.

Het goed inzetten van de juiste paddenstoel bij een bepaalde klacht past vergt wel een beetje verdieping. Met name op gebied van het ontstaan van ziektes zodat je de paddenstoelen voornamelijk preventief kunt inzetten.

Het zal je als aanbieder van leefstijladvies enorm gaan helpen als je de juiste supplementen kunt aanbieden. Waarbij je dus geen medisch supplement aanbiedt maar superfood die de mens in staat stelt zichzelf te genezen. Wel is het raadzaam om voor een farmaceutische kwaliteit te kiezen ivm de geneeskrachtige werking die de paddenstoel wel kan hebben bij degeneratieve welvaartziektes.

Voor jou hebben wij een korte webinar ontwikkeld van ongeveer een uur. Hierin wordt je meegenomen in de 6 belangrijkste paddenstoelen, het verschil tussen de tcm en onze westerse geneeskunde en wat de gezondheidsvoordelen zijn van medicinale paddenstoelen.

De kosten van deze training is 90 euro en is via zoom te volgen.

 

Lezingen, podcast en meer.

Het gonst al lange tijd door de wandelgangen. Medicinale paddenstoelen en hun geneeskrachtige werking.

Niet alleen in de alternatieve geneeskunde maar ook binnen de reguliere geneeskunde kijkt men met alle aandacht naar de wetenschappelijke studies die gedaan worden naar de werkzaamheid ervan op degeneratieve welvaartziektes.

Het is een bijzonder verhaal met veel complexiteit. Want waardoor komt het dat we zo veel zieke mensen hebben in onze maatschappij en hoe kan het dat de reguliere zorg juist bij deze welvaartziektes geen goed antwoord hebben.

Tijdens de lezing die ik aanbied kunnen we zowel spiritueel als rationele kennis delen.

Wanneer kun je me inhuren als spreker?
– als intervisie verdieping
– op een event
– tijdens een netwerkbijeenkomst
– in je podcast
– bij je sportschool of sportclub
– media

De kosten van het inhuren van mijn spreektijd zijn afhankelijk van de wensen en worden op maat gemaakt. Maak een afspraak via info@vierentwintigzes.nl