Midwinter Yule Viering

Midwinter Yule Viering

Midwinter Yule Viering

Niet iedereen doet er bewust aan mee. De traditionele en noord-west Europese inheemse Midwinter Yule Viering.

We zijn gaan geloven dat de profeet Jezus is geboren tijdens deze periode, maar daar is helemaal geen bewijs voor gevonden.
We vieren dus niet de geboorte van de verlosser, maar we verlossen ons zelf. Door bewust de verandering te vieren die ons energie geeft. Namelijk de geboorte van het nieuwe licht.
Iedereen die zich verdiept in de natuur kan het gaan voelen zodat je het gaat begrijpen. Vandaag tot aan vrijdag zijn de donkerste dagen van het jaar. We gingen terug in de energie die we afgelopen jaar hebben mogen ontvangen van de zon.

Heb je goed geoogst? Heb je de doelen gehaald? Heb je wat geleerd? En waar wil je mee doorgaan en wat wil je achterlaten?

Dit zijn de gedachtes die je kunt hebben tijdens de Midwinter Yule Viering

Vreemd? Ja, dat begrijp ik wel.

Het lijkt misschien een beetje vreemd voor je. Het nieuwe jaar vieren als de natuur opnieuw geboren wordt. Het heeft namelijk niets met de kalender van de katholiekekerk te maken.

Nee, het zijn namelijk niet de mensen die bepalen wanneer het nieuwe jaar begint. Het is de natuur die dat zelf bepaald. Ondanks dat we als mens inmiddels de natuur naar onze hand kunnen zetten, hebben we geen grip op de energie van de zon.
Dat is de werkelijke bron van het leven die andere mensen in een God zoeken. De intentie is het zelfde alleen het verhaal is een beetje aangepast. De verlosser verlost ons van de zondes doordat hij geboren is als het nieuwe licht.

Natuurmensen geloven in het ritme van de Zon en de Maan. Waarbij de maan dieper in ons systeem zit dan het ritme van de zon. De menstruatie cyclus is 28 dagen, een zwangerschap duurt 9 manen en de natuur reageert met veranderingen eens in de drie vollemanen. We zijn als biologisch leven ontstaan in het ritme die de zon en maan hebben. Dit zit in ons DNA omdat het ritme er altijd al was. En dat merk je aan alles.

Energie van de Zon

De zon geeft ons dus de belangrijkste levensenergie en wij slaan die energie op in onze cellen. De protonen die worden afgevuurd van de Zon richting de aarde en die we zonnenstraling noemen, is ontzettend belangrijk voor ons als mens. Niet zo gek dat we in deze periode energie te kort komen, kunstlicht en verwarming nodig hebben en veel meer eten dan we bewegen en evengoed heel moe blijven.

Winterdepressie is een seizoensgebonden staat van zijn wat alleen in het noorden van de wereld bekend is. Maar we mogen van de maatschappij niet onproductief worden. Wat eigenlijk wel een beetje vreemd is omdat het gewoon een heel normale cyclus van energie is. Depressief zijn in de winter is dus heel normaal omdat we de energie missen van de Zon. En sommige mensen zijn daar heel gevoelig voor.

In de zomer kun je het namelijk heel goed af met wat salade en veel water. De energie van de zon doet dus meer dan je denkt. Het voed je lichaam omdat we de protonen van de zon nodig hebben in ons lichaam. Dat de wetenschap deze energie niet kan meten omdat het straling is, wil natuurlijk niet zeggen dat de protonen van de zon nergens voor verantwoordelijk zijn in het lichaam. Misschien heeft het wel effect op ons metabolisme?

Voelen vs weten

Als je het voelt hoeft er geen wetenschappelijke onderbouwing voor te komen. Veel mensen willen hun gevoel begrijpen door er met wetenschappelijke blik naar te kijken. Soms is iets niet meetbaar omdat het zo natuurlijk is dat we het niet meer ervaren.

Nu geloven we dat het door een tekort aan vitamine d3 komt of door een tekort aan omega 3 vetten. Misschien is dat niet de oorzaak, maar het gevolg van te weinig Zon protonen. De toekomst is vandaag en wellicht dat de wetenschap deze theorie ooit zal omarmen. Ik doe dat liever nu al omdat ik zelf wel voel wat de zon met me doet.

We boosten vandaag die energie met onnatuurlijk comfort zoals kachels, kunstlicht en teveel energie in ons voedsel. We missen de energie van de zon tijdens deze dagen en gaan opzoek om de leegte van het stilstaan te vullen.
Wees dus niet somber doordat je jezelf somber voelt. Het is de tijd van het jaar en daar kun je als mens niet zoveel aan doen.
Je ziet het ook terug op onze planeet. Hoeveel bewijs heeft een mens nodig?

Op de noordpool staat nu bijna alles stil. Water is vaste stof geworden en de moleculen van alles wat op aarde bestaat bewegen steeds minder waardoor het afkoelt. Alles is koud en energieloos. Wachtend op de eerste zonnestralen die alles weer in langzaam beweging zet.
Dit in tegenstelling tot een oerwoud rond de evenaar, wat de energie van de zon opslaat in de beweging van het leven dat daar ontstaat. Hoe meer energie des te meer leven er kan ontstaan. Mits er voldoende water, vruchtbare aarde en schone lucht is natuurlijk.
Water – Aarde – Vuur – Lucht – Zielen (ether)

Het bewegen van de zonne-energie geeft beweging in de natuur


Wij leven in een gebied waar in de winter weinig energie is en in de zomer juist veel meer. Het is een unieke zeer vruchtbare plek in de wereld omdat je heen en weer gaat in energie. Van rust naar energiek binnen een paar manen. Tijdens de donkere dagen is er tijd voor rust en bezinning terwijl je in de zomer weer hard aan het werk kunt.

Die energie kun je dus voelen en als het goed is voel je deze dagen een stuk minder energie in je systeem dan op 21 juni.

Tijd voor rust en bezinning. Daarom vieren we de midwinternacht. Dit jaar is het donkerder dan ooit doordat de midwinter bijna samenvalt met de nieuwe maan. Vrijdag is het nieuwe maan.

Alles in ons universum staat inmiddels open tijdens deze week. Wees niet bang of bezorgd. Je mankeert niets, het is gewoon een bijzondere week. Vanaf deze week wordt alles beter.

Ook kun je bijzondere krachten verwachten. Want misschien heb je het wel gemerkt. Als alles om je heen veranderd, dan ben je waarschijnlijk zelf aan het veranderen. Probeer je eigen verandering te sturen richten wat goed is voor jezelf en je omgeving.

Wij wensen iedereen een mooie Midwinter Yule Viering. En dat kan best samen met kerst gevierd worden.

Wil je meer weten over de Wicca? Klik dan hier verder
Wil je geneeskrachtige paddenstoelen bestellen zoals de chaga en reishi voor tijdens de viering? Bestel ze hier.

Gerelateerde Artikelen

Erwin Bakker

Erwin Bakker's Leefstijl Opinie

Persoonlijke leefstijl ontwikkeling

Myco Therapeut (specialist in medicinale paddenstoelen) | Persoonlijke Ontwikkeling | Micro Dosering Psychedelica