Myco Therapie

Paddenstoelen en leefstijl blogs

Door myco therapeut en filosoof Erwin Bakker

Microdoseren met paddenstoelen en truffels

Microdoseren met paddenstoelen en truffels

Microdoseren met paddenstoelen en truffels.

Als myco therapeut ben ik ooit begonnen met mij te verdiepen in de geneeskrachtige werking van psychedelica bij psychologische klachten. Pas daarna zijn de andere medicinale paddenstoelen op mijn pad gekomen.

Maar wat is microdosering met paddenstoelen en truffels eigenlijk en wanneer kan dit een mogelijk oplossing zijn voor het psychologisch lijden?

Om daar antwoord op te geven is eerst goed onderzoek nodig.

Wanneer iemand zich bij mij meldt met de vraag of microdoseren zou kunnen helpen bij de geestelijke problemen die de persoon ondervindt, begint het helingsproces eigenlijk al. De vraag die gesteld wordt is voor mij een signaal dat je opzoek bent naar een oplossing voor een probleem die in de reguliere GGZ niet verholpen kon worden. Ook kan het zijn dat je meer spiritualiteit wilt ervaren, nieuwsgierig bent geraakt na het zien van een documentaire of iemand anders in je kennissenkring je hierop heeft gewezen. Hoe dan ook, je bent opzoek gegaan en je bent bij mij terecht gekomen.

Of het kan werken is een zeer persoonlijke vraag. De motivatie die je hebt om je te verdiepen in een alternatieve methode van heling is doorslaggevend voor het protocol die we voor je gaan maken.

Microdoseren met psychedelica is namelijk een krachtige manier om jezelf opnieuw te leren kennen.

Hoe doen wij dat?

Wij hebben na veel ervaring geleerd dat psychologische problemen altijd een oorzaak hebben. Vaak is het een oorzaak die jezelf niet meer goed ziet. De problemen die de oorzaak creëren wegen vaak een stuk zwaarder dan de oorzaak zelf. Hierdoor ben je meer met je gedachte bij de problemen dan bij de oplossingen. Zo kun je jezelf erg eenzaam voelen, neerslachtig zijn, angsten ervaren, perfectionistisch zijn of de verbinding met jezelf compleet verliezen door een ervaring uit het verleden.

Gedrag is altijd het resultaat van de ervaring.

Het zijn dus ontwikkelde patronen die zo diep zijn ingeslepen dat je die zelf niet meer kunt opmerken. Je probleem is je karakter geworden en hier is professionele hulp bij nodig.

De psychedelische stof psilocybine die in deze bijzondere truffel zit heeft wetenschappelijk bewezen werkelijk een effect op de hersenen. De stof doet dus zeker iets. Veel mensen ervaren meer openheid, rust in het lichaam, ruimte in het hoofd, een vermindering van de klachten bij tinnitus, een verbeterde slaap en minder sombere en angstige gevoelens.

Maar werkt het altijd?

Daar kan ik duidelijk over zijn! Nee.

De stof die in deze truffel zit doet zeker iets. Maar als je het alleen gebruikt om je beter te voelen, zal de deksel toch echt op je neus vallen. Eenmaal gestopt dan is er een grote kans dat je weer in de oude patronen terugvalt en het probleem die je ondervindt terug laten komen. Dat willen we voorkomen door je goed te begeleiden in het microdoseren.

Wanneer je wilt microdoseren is het dus heel erg belangrijk dat je weet wat je doet en hoe je ingeslepen patronen van jezelf kunt doorbreken en veranderen.

New Moon Cycle Protocol

Bij Vierentwintig-Zes geven we je de juiste handvatten met onze NewMoon Cycle. Ons zelf ontwikkelde microdoseren met paddenstoelen en truffels protocol.

In deze bijzondere cycle van 4 weken, die altijd tijdens de nieuwe maan start, nemen we je helemaal mee in de wereld van heling door psychedelica. Waarbij zelfontwikkeling belangrijker is dan de truffel die je neemt. In 4 weken kruip ik helemaal in je belevingswereld en gaan we opzoek naar gedragspatronen. Dat kan bijvoorbeeld het terugtrekken uit de sociale omgeving zijn, slapenloosheid of paniek aanvallen. Maar ook verkeerde keuzes die je pas achteraf ontdekt met alle problemen die dat met zich meebrengt. Als we de patronen gevonden hebben gaan we opzoek naar de oorzaak wat bijvoorbeeld onzekerheid kan zijn. Als we de oorzaak hebben gaan we door naar de bron wat de start is geweest voor de problemen die je nu ondervindt.

Een Microdose Cycle bij Vierenwtintig-Zes is altijd een reis naar binnen. Je gaat jezelf leren kennen zoals je jezelf eigenlijk zou willen kennen. Dit traject bij ons moet je ook zien als zelfontwikkeling die genezing kan geven. Want in onze visie is bijna elk (niet aangeboren) psychologisch probleem het resultaat van een gebrek aan zelfkennis. Je hebt keuzes gemaakt die ervoor zorgen dat je minder goed in je vel zit. Door jezelf te begrijpen en te weten wie je bent en waar je echt energie van krijgt, zal meer helend zijn dan een synthetisch medicijn.

Dit kun je verwachten:

– Een intakegesprek.

Tijdens het intakegesprek zal je diepe vragen krijgen over de motivatie die je hebt om te willen experimenteren met deze alternatieve manier van zelfontwikkeling. We zullen bekijken of ik als expert mogelijkheden zie en of je er wel echt klaar voor bent. Ook zullen we bekijken of er medicatie wordt gebruikt die een wisselwerking kan hebben met de stof Psilocybine. Wanneer wij twijfels hebben of als we het vermoeden hebben dat je er nog niet klaar voor bent zullen we je dat ook vertellen

– We starten altijd met het microdoseren met paddenstoelen en truffels in de week van de nieuwe maan

In die week krijg je de truffels en wellicht mogelijke andere supplementen thuis gestuurd. De eerste week word je geleerd wat de sweetspot is. De sweetspot is de juiste dosering waarbij je niets voelt en van alles zult merken. Dit is zeer persoonlijk en bij iedereen anders. Daarnaast bespreken we de ervaring die je hebt, de problemen die je ondervindt en de wens die je graag vervuld ziet worden. Dit wordt de intentie genoemd.

Week 2

De tweede week zal de stof psilocybine in de truffel zich al redelijk goed gaan settelen in het lichaam. Het spannende, wat je de eerste week kunt ervaren, is er dan vanaf. Dus kunnen we de diepte in. We gaan opzoek naar de oorzaak van de oorzaak, om daar de oplossing te vinden. Deze week staat in het teken van inzichten krijgen over jezelf.

Week 3

In de derde week is het volle maan geweest. De vollemaan heeft veel kracht en wordt al sinds de mens bestaat gezien als moment van bezinning. De inzichten die je hebt opgedaan over jezelf ga je tijdens de volle maan begrijpen. Je gaat zien dat je niet bent door wat je zegt of vindt van jezelf, maar je bent de persoon die geworden is door wat je deed. Vanaf nu gaan we kijken of we iets kunnen loslaten wat jouw gemoedstoestand in de weg zit.

Week 4

Dit is de laatste week en in die laatste week ken ik je natuurlijk een stuk beter. Deze week staat daarom in het teken van het doorgeven van kennis. Inmiddels weet je wat de stof psilocybine doet en welke voordelen of nadelen het heeft voor je. In de laatste week word je geleerd hoe je dit zelf kunt toepassen in je eigen leefstijl. Er zijn verschillende protocollen voor verschillende doeleinde.

We maken dan samen een protocol die aansluit bij je persoonlijke behoefte. Natuurlijk kan het zo zijn dat 1 cycle je al voldoende verbinding met jezelf heeft gegeven. Toch zijn de meeste mensen die een cycle gedaan hebben zo enthousiast geworden dat ze het vaker willen doen. Gewoon om even los te komen van de dagelijkse routines die redelijk snel vaste gewoontes creëren. Ook kan het zijn dat je de truffel wilt nemen om af en toe een dieper laag te raken in je eigen belevingswereld.

Microdoseren staat bij ons dus altijd gelijk aan zelfontwikkeling. Zelfs als je er erg slecht aan toe bent kan dit goed werken. Maar je moet wel gemotiveerd zijn om jezelf in de spiegel te willen kijken.

Kan dit bij iedereen?

Microdoseren met paddenstoelen en truffels bij Vierentwintig-Zes is dus zeker niet voor iedereen. Mijn talent als therapeut is om zeer snel tot de kern te komen. Dat doe ik door helemaal mee te gaan in jouw belevingswereld. Dit kost veel energie waardoor ik slechts twee personen kan begeleiden per dag en er dus beperkte plekken zijn. De energie die het mij kost heeft alleen waarde als je dat zelf toelaat.

De prijs voor het microdoseren is een all-in prijs. Intake, zoommeetings, microdoseringen van Cosmic Truffles, eindanalyses en een persoonlijk protocol zodat jezelf door kunt gaan als het je voordeel heeft gegeven.

Aangezien microdoseren met paddenstoelen en truffels een alternatieve manier van behandeling is wordt dit niet vergoed en wij kunnen je geen garantie op succes geven. Wij bieden geen genezing aan maar we begeleiden je in deze alternatieve manier van heling. Het helingsproces zit namelijk in jezelf en niet in het middel.

CAT voor alternatieve geneeskunde

Wij zijn aangesloten bij het CAT. Een beroepsvereniging voor alternatieve geneeskunde. Ook is er de mogelijkheid tot contact met je huisarts of behandelaar binnen de GGZ. Het is altijd aan te raden om dit bij je behandelaar te melden. Ook als ze sceptisch zijn of als ze er zelf nog geen onderzoek naar gedaan hebben is het aan te raden dit wel te melden. De behandelaar mag altijd contact opnemen met mij en jij bepaalt wat je wel of niet wilt delen. Het draait namelijk in de eerste plaats om jou eigen ontwikkeling.

De kosten van het hele microdoseren met paddenstoelen en truffels traject zijn 399,– all-in.

Gerelateerde Artikelen

Erwin Bakker

Erwin Bakker's Leefstijl Opinie

Persoonlijke leefstijl ontwikkeling

Myco Therapeut (specialist in medicinale paddenstoelen) | Persoonlijke Ontwikkeling | Micro Dosering Psychedelica