Myco Therapie

Microdoserenvoor professionals

WAAR DE REGULIERE ZORG EN DE ALTERNATIEVE THERAPIE ELKAAR WEER VINDEN

Microdoseren inzetten als professional?

De training voor therapeuten die willen werken met microdoseren is behoorlijk in ontwikkeling. We verachten in 2023 echt van start te kunnen. Microdoseren is de toekomst en dat merken steeds meer therapeuten.

Voor de revolutionairen onder ons, die snappen dat de natuur wel alle antwoorden heeft is microdoseren een fantastisch middel om jezelf te ontdekken. Want laten we eerlijk zijn, een depressie of een ongelukkig leven is geen ziekte. Het is een signaal van je lichaam dat het leven anders moet. Je raakt namelijk niet ongelukkig als je doet wat je leuk vindt en je omringt bent met mensen die je liefhebt. Een ongelukkig leven is een leven waarin je niet echt jezelf kan zijn.
 
Maar wie ben je dan en wat vind je dan echt leuk?
 
Misschien is je leven te druk doordat je kinderen moet opvoeden. Of dat je vastzit in je werk omdat je nu eenmaal voor een bepaald beroep gekozen hebt. Maar ook ergere dingen kunnen je overkomen waardoor je het geluk van het leven even niet meer kunt inzien.
 
Het leven kan echt heel hard en meedogenloos zijn. Toch is er iets dat verbonden is aan de pijn en ellende die een mens kan ervaren tijdens een ongelukkige periode. Als je niet zelf veranderd, wordt het uiteindelijk erger. Wil je het leven weer liefhebben dan zul je zelf moeten veranderen.
 
Want laten we er niet ingewikkelder over doen dan dat het is.
 
Als je grip op je leven zou hebben, dan was je niet in die situatie gekomen. Soms overkomen je gewoon ongelukkige dingen waar je helemaal niets aan kon doen. Een ziekte, verlies van een baan, een ontslag of faillissement en zelfs een mishandeling heeft altijd buiten je grip gelegen. Je kon er niets aan doen anders had je dat wel gedaan.
 
Ik bagatelliseer de wanhoop die je kunt ervaren tijdens een ongelukkige periode absoluut niet. Die is er en die is verschrikkelijk. De leegte, eenzaamheid, verdriet en wanhoop. Afgewisseld met boosheid, frustratie, ongenoegen en cynisme. Het zijn emoties die we allemaal kennen. Maar niet maandenlang, non stop en zonder uitzicht op herstel.
 
Het hebben van een ongelukkig leven is geen symptoom maar een kettingreactie van gebeurtenissen die zich langdurig in je systeem nestelt.
Een van de meest voorkomende emoties, die bij een ongelukkig leven een verbinding heeft met je ongelukkig voelen is de machteloosheid. Je voelt je al somber en daar ben je ook nog eens enorm bewust van, ondanks dat je er niets aan kunt doen. Je staat machteloos tegenover dat depressieve gevoel of de problemen die er echt wel zijn. Dus eigenlijk heb je geen macht meer over je eigen emoties wat weer betekend dat je de controle over jezelf kwijt bent geraakt.
 
Je wilt wel veranderen maar hoe begin je dan?
 
Een goede therapeut of leefstijl coach is steeds vaker de eerste stap. Niet alleen doordat de wachtlijsten enorm zijn, ook omdat steeds meer mensen gaan begrijpen dat de farmaceutische industrie niet de enige oplossing is.
 

Tijdens de training die ik aan het ontwikkelen ben speciaal voor professionals leer je hoe je de juiste vragen kunt stellen tijdens de zelfontwikkeling. Want daar zit de kunst en de waarde van een goede therapeut en coach.

Hier een leuk voorbeeld:
Stel je client zegt je dat die weer gelukkig wilt worden, voelen of zijn.
Een klein antwoord met heel veel informatie over het denken van deze client. Deze drie zijn belangrijk omdat het om een gevoel gaat die in beweging is.
1. Worden, zegt iets over het zelfbeeld, diegene is zich al meer bewust.
2. Voelen, zegt iets over de sensitiviteit van de persoon. Wanneer er over gevoel gesproken wordt is het wel belangrijk om te weten wat ze daarmee bedoelen.
 
Gelukkig is in deze context dus redelijk objectief. Daarom wil je datgene onderzoeken waar al beweging in zit.
 
3. Laten we voor dit voorbeeld aannemen dat deze client verteld dat ze gelukkig wilt zijn.
 
De eerste vraag moet altijd een controleer vraag zijn. Je wilt er zelf ook zeker van zijn dat je begrijpt wat je client bedoelt. Dus kun je het tegenovergestelde benoemen in de vraag. In dit geval herhaal je wat de client heeft gezegd om daarna tot een contrastelling te komen. Zo laat je zien dat je luistert en je controleert direct of de client zeker weet wat hij wenst en dat jij het begrijpt.
 
De vraag zou dan kunnen zijn: Je wilt graag gelukkig zijn, dat betekend dat je nu niet gelukkig bent?
 
Nadat de controle vraag is bevestigd ga je direct de diepte in. De client zit in zijn emotie en moet naar de ratio gehaald worden. Ook deze vraag is heel erg belangrijk omdat het de beweging van het gesprek zal versnellen of vertragen.
 
De tweede vraag werkt het beste als je de diepte ingaat. Die diepte creëer je met een open vraag omdat die het denkbrein activeert met alertheid en focus.
 
Hierdoor ontstaat er een poort tussen het denken en voelen.
 
Je zou kunnen vragen; hoe dat voelt om gelukkig te zijn? Ook zou je kunnen vragen hoe de client ongelukkig is geworden? Toch zou ik voor een andere vraag kiezen. En daar zijn een aantal redenen voor.
 
Mijn eerste rede is dat veel mensen die vragen wel verwachten.
Dat creëert soms een valse overtuiging omdat ze zichzelf al hebben wijsgemaakt wat er aan de hand is. Je wilt de client verrassen door te zorgen voor een klein beetje onbalans in het denken. Wanneer een mens verrast is geraakt door een vraag zal die ook even moeten schakelen omdat de gedachten al een ander pad heeft gekozen. Het pad richting het verleden en de ellende. Als therapeut moet je begrijpen dat dit een valse overtuiging is. Door de andere kant op te gaan in de vraagstelling dwing je de client om tijd te nemen bij het nadenken. Dat schakelen tussen de emotie en ratio haalt de persoon uit de emotie naar de ratio. Van onbewust praten naar bewust spreken. Geef de client wel even de tijd om te schakelen.
 

Als je al somber bent moet de ratio wel even rustig opstarten.

Voor mij is het belangrijk dat je van de emotie naar de ratio blijft switchen tijdens het gesprek. Dit is ook wat je gaat leren tijdens de training Microdoseren inzetten als professional? De vraag die je kunt stellen over de oorzaak van het ongelukkige leven, versterkt juist de emotie die ze al voelen. Het lucht wel op voor de client en dat alleen is vaak al helend. Maar zolang er emotie is kan je niet de diepte in omdat emotie een sterkere kracht heeft dan de ratio. Elke openvraag is een goede vraag maar er is voor deze stelling dus een betere.
 
Wat je wilt als therapeut is een stip op de horizon krijgen. Dat is ook energetisch uit te leggen. Mensen die een ongelukkig leven ervaren kijken in hun hoofd altijd terug de tijd in. Terwijl gelukkige mensen juist vaker naar de toekomst kijken.
 
Een doelloos leven laat je verdwalen in je eigen binnenwereld.
 
Een doel hebben in de toekomst is dus belangrijk maar je moet als therapeut wel begrijpen dat ze daar hulp bij nodig hebben.
 

Mijn vraag zou daarom op de toekomst liggen, zonder emotionele waarde en altijd met een controle vraag.

Je wilt dus gelukkig zijn? Je gaf aan, dit nu ook niet te zijn? Wat zou je dan gaan doen als je gelukkig bent?

Een vraag stellen is niet eenvoudig, de juiste vraag stellen al helemaal niet.

Wil je jezelf opgeven voor Microdoseren inzetten als professional? Stuur me dan een berichtje per email

Zoek je de beste webshop voor plantmedicijnen, medicinale paddenstoelen en natuurlijk supplementen? Kijk dan eens op http://www.plantbalance.nl
Wil je meer lezen over microdoseren? Lees dan deze blog.

Microdoseren inzetten als professional is voor iedere professional die werkzaam is in de leefstijl en gezondheid.