Vierentwintig-Zes Blogs

Mentaal ontdooien

Mentaal ontdooien

Mentaal ontdooien. Dat is het beste wat je kunt doen voordat je een beslissing neemt.

Een paar maanden geleden sprak ik een vrouw die vond dat ze ongelukkig was.

Mijn vraag aan haar was; hoe doe je dat dan, jezelf ongelukkig maken?

Ze vertelde me dat het haar niet lukt om een normaal leven te leiden zoals andere mensen wel deden. Ze had geen energie genoeg om gezellig te zijn. Ze vond feestjes eigenlijk ook niet zo leuk en keek erom op tegen sociaal contact.

Ik keek haar onderzoekend aan maar ik liet haar even door klagen.

Ik heb het niet naar mijn zin op mijn werk, thuis is het niets anders dan gezeur, mijn auto is stuk en kan de reparatie niet betalen en ik baal van mijn gewicht maar het lukt me niet om niet te snoepen.

Er volgde een lange stilte. Daarna moest lachen…..Je zal me wel een aansteller vinden, zei ze onzeker.

Nee hoor, zei ik. Ik vind dat je juist heel goed leiding neemt over je leven. Je doet er alles aan om ongelukkig te blijven. Dat is een hele opgave en het lukt je toch al een hele poos.

Wat je wilt is alles aan je ongelukkige leven veranderen maar dan wel tegelijk en het liefst na een nachtje slapen al.

Ja, zei ze, ik ben het zat om me zo te voelen. Het moet maar eens afgelopen zijn. Ik wil het niet meer.

Misschien moet je eerst even ontdooien, zei ik. Want als je het ongeluk beheerst ontdooit, druppelt het geluk vanzelf binnen.Ze keek me verbaast aan.

“Wat bedoel je daar nou weer mee”.

Nou, het is vrij simpel…. Gelukkig worden is een proces dat je gedoseerd moet laten binnendruppelen, wanneer je alles tegelijk wilt is het onmogelijk om de druppels geluk op te vangen. Laten we bij het eerste druppeltje beginnen en dan bekijken we hoe dat gaat.

Je hebt me verteld dat je graag een leukere baan wilt, je wilt graag afvallen, je wilt thuis meer rust en je wilt een rijdende auto. Maar je wilt ook meer energie, je wilt een leven zonder feestjes en je wilt meer sociaal contact met mensen die je wel leuk vindt. Laten we 1 ding belangrijk maken en de rest mag nog even in de ijskast blijven. Dat ontdooien we wel op een ander moment.

Deze vrouw heeft inmiddels haar relatie hersteld en er is rust in huis, heeft een nieuwe baan waarbij een auto was inbegrepen en ze is bijna 25 kilo kwijt. Ook is haar gemaakte glimlach verdwenen voor een echte lach.

Mentaal ontdooien is wat haar geluk gaf.

De paddenstoel Reishi en Lionsmane zorgen ervoor dat je rustig mentaal kunt ontdooien.

De beste Paddenstoelen supplementen vindt je op onze partner webshop www.plantbalance.nl

Gerelateerde Artikelen

Erwin Bakker

Erwin Bakker

Holistische Leefstijl Coach

Myco Therapeut (specialist in medicinale paddenstoelen) | Persoonlijke Ontwikkeling | Micro Dosering Psychedelica 

VOORDAT JE VERDER LEEST!

Al onze artikelen gegeven zich in de alternatieve geneeskunde. Dat houdt in dat er voor sommige behandelmethodes geen sluitend wettelijk wetenschappelijk bewijs is ten opzichte van de werkzaamheid ervan.

Wij kijken naar de behoefte die U als mens nodig heeft, nemen de tijd voor uitgebreid onderzoek en zoeken dan samen naar een aanpassing in de leefstijl. Wanneer U twijfelt of alternatieve geneeskunde iets voor U kan betekenen, bespreek dit dan eerst met je huisarts.

Wij werken uitsluitend met natuurlijke middelen die soms vergelijkbare effecten heeft als een geneesmiddel die U voorgeschreven kunt krijgen in de reguliere zorg. Mensen die hier voor kiezen doen dat bewust door een gegroeide overtuiging dat de natuur alles te bieden heeft wat het onbalans van de mens kan opheffen. 

Wij mogen van de wet geen uitspraken doen over ziektes en daarbij vertellen dat onze methodes genezend werken. Dat is opgenomen in de wet om U als consument te beschermen tegen kwakzalverij. Daar staan wij achter en proberen ons er zo goed als mogelijk aan te houden.

Alternatieve geneeskunde is een bewuste keuze die je als client zelf maakt. Dan staan wij klaar om U hierin te begeleiden op zoek te gaan naar een plant-medicijn die mogelijk de klachten die je ervaart verminderd.