Myco Therapie

Maitake: Grifola Frondosa

Wat is de maitake paddenstoel

De maitake paddenstoel is een medicinale paddenstoel die al sinds de oudheid in Japan wordt gebruikt.

De Japanse naam voor de maitake isDancing Mushroom omdat sommige oude legenden beweren dat mensen die deze paddenstoel aten, begonnen te dansen vanwege de energie die de paddenstoel vrijmaakte.

De paddenstoel werd in Japan als medicinaal gebruikt om een verscheidenheid aan aandoeningen te behandelen, zoals hoge bloeddruk, diabetes, obesitas, hoge cholesterol en zelfs kanker. In de afgelopen decennia is de maitake paddenstoel ook in het Westen populair geworden als een gezondheidsvoedsel en een aanvulling op de traditionele geneeskunde.

Er zijn tal van studies uitgevoerd naar de gezondheidsvoordelen van maitake, waaronder het verbeteren van de immuunfunctie, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de bloedsuikerspiegel. Er wordt ook aangenomen dat maitake antikanker eigenschappen heeft. Hoewel er nog veel onderzoek nodig is om deze gezondheidsvoordelen te bevestigen, is er veel bewijs dat maitake een waardevolle aanvulling kan zijn op een gezond dieet.

Immuunsysteem

Welke effecten heeft de maitake op ons immuunsysteem?

Maitake heeft veel positieve effecten op het immuunsysteem. Het heeft aangetoond immunostimulerende eigenschappen te hebben, wat betekent dat het het immuunsysteem activeert om meer antilichamen te produceren die infecties kunnen bestrijden. Het bevat ook actieve ingrediënten die de werking van het immuunsysteem verbeteren en de productie van antilichamen bevorderen.

Maitake is ook een krachtige antioxidant, wat betekent dat het schadelijke stoffen zoals vrije radicalen onschadelijk maakt. Het helpt ook bij het reguleren van de ontsteking, wat betekent dat het helpt om het immuunsysteem gezond te houden.

Kanker

Waardoor komt het dat de maitake bekend staat om zijn kanker herstellende kracht?

Maitake bevat een chemisch bestanddeel genaamd polysacchariden, dat wordt gebruikt om te helpen bij het remmen van de groei van kankercellen. Het bevat ook verschillende vitamines en mineralen die het immuunsysteem versterken en het herstel bevorderen. Daarnaast bevat het ook veel antioxiderende stoffen die de schadelijke stoffen die kanker veroorzaken helpen bestrijden.

Welke ploysaccharide heeft een kanker bestrijdend vermogen?

De polysaccharide die een kanker bestrijdend vermogen heeft, is betaglucan. Betaglucan is een polysaccharide dat wordt aangetroffen in veel voedingsmiddelen, waaronder Maitake. Het is ook aangetoond dat betaglucan de antioxiderende stoffen in het lichaam verhoogt, wat helpt bij de bestrijding van schadelijke stoffen die kanker veroorzaken.

Kan je de maitake gebruiken tijdens revalidatie van kanker?

Ja, maitake kan tijdens revalidatie van kanker worden gebruikt. Het bevat verschillende voedingsstoffen die het immuunsysteem versterken, waardoor het lichaam beter bestand is tegen infecties en ziekten. Het bevat ook antioxiderende stoffen die schadelijke stoffen die kanker veroorzaken helpen bestrijden.

Wil je dit samen met de reguliere behandeling starten maar is je behandelaar nog niet zover om dit aan te bieden? Zoek dan een behandelaar die er wel voor openstaat. De maitake wordt niet ingezet om de kanker te genezen maar om het immuunsysteem sterker te maken na de behandeling. Niet alle artsen zijn al zover dat ze natuurlijke middelen durven aan te bieden. 

Kun je de maitake preventief nemen om de kans op kanker te verminderen?

Ja, maitake kan preventief worden genomen om de kans op kanker te verminderen. Het bevat polysacchariden die de groei van kankercellen helpen remmen. Het bevat ook antioxiderende stoffen die schadelijke stoffen die kanker veroorzaken helpen bestrijden. Het bevat ook vitamines en mineralen die het immuunsysteem versterken en het herstel bevorderen.

Kun je in samenspraak met een oncoloog de maitake samen nemen met de reguliere medicatie?

Ja, je kunt in samenspraak met een oncoloog de maitake samen nemen met de reguliere medicatie. Hoewel er geen specifiek bewijs is dat maitake het effect van conventionele medicijnen versterkt, is er geen reden om aan te nemen dat het schadelijk is. Het is altijd aan te raden om eerst met je arts te overleggen voordat je een supplement gebruikt.

Maitake en chemo therapie

Kan de maitake de schadelijke werking van een chemo therapie verminderen?

Onderzoek heeft aangetoond dat maitake het immuunsysteem versterkt, wat de effectiviteit van een chemotherapie kan verhogen. Er zijn ook aanwijzingen dat maitake kan helpen bij het behandelen van bijwerkingen van chemotherapie, zoals misselijkheid, braken, haaruitval en vermoeidheid.

Maitake is ook bekend om het verhogen van het aantal bloedplaatjes, wat een belangrijke rol speelt bij het verbeteren van de bloedcirculatie.

Daarnaast is er aangetoond dat maitake de kwaliteit van leven van mensen die lijden aan kanker kan verbeteren.

Doe dit nooit op eigen initiatief! 
Besprek de voordelen ervan en wellicht dat je dit ook nog eens vergoed kunt krijgen. Wanneer je een arts treft die een meer holistische aanpak hanteert dan de traditionele lineaire en farmaceutische aanpak, zul je een win win situatie ontwikkelen.

Blijf altijd in gesprek met de oncoloog.

Maitake en een jongere huid

Hoe komt het dat de huid verjongd door het gebruik van de maitake?

Maitake heeft een rijke hoeveelheid antioxidanten die de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen. Deze antioxidanten helpen ook bij het herstellen van beschadigde huidcellen en bij het stimuleren van de aanmaak van nieuwe huidcellen. Bovendien bevat maitake ook voedingsstoffen die helpen bij het voeden van de huid, waardoor deze gehydrateerd en gezond blijft.

Hoe herken je een gezonde huid?

Een gezonde huid heeft een gladde, glanzende, strakke structuur zonder rode vlekken of puistjes. De huid zal egaal van kleur zijn met een gezond uiterlijk. De huid zal ook elastisch aanvoelen, wat betekent dat deze gemakkelijk kan worden uitgerekt en dat ze weer terugveert naar haar oorspronkelijke vorm.

Waarom is het belangrijk om een gezonde en doorvoede huid te hebben?

Een gezonde en doorvoede huid is belangrijk omdat het de eerste lijn van verdediging tegen schadelijke elementen zoals zonlicht, vervuiling en vrije radicalen is. Als de huid gehydrateerd en goed gevoed is, kan het deze elementen beter afstoten en het risico op huidirritatie, acne en andere huidproblemen verminderen.

Is de maitake in te zetten bij lichte huidproblemen?

Ja, de maitake kan worden gebruikt om lichte huidproblemen zoals acne, rosacea, eczeem en droge huid te behandelen. De antioxidanten en voedingsstoffen in de maitake helpen de huid te herstellen en te verjongen, waardoor deze gezonder en stralender wordt.

Zijn er gevaren bij het gebruik van de maitake paddenstoel? 

Hoewel er geen bekende gevaren zijn bij het gebruik van de maitake paddenstoel, is het altijd verstandig een arts of myco therapeut te raadplegen voordat u een supplement of kruidenproduct gebruikt.

Maitake en verantwoord afvallen

Welk effect heeft de maitake op het metabolisme?
 
Maitake heeft een positief effect op het metabolisme. Het helpt bij het verhogen van de stofwisseling, waardoor het lichaam effectiever energie kan gebruiken. Het kan ook helpen bij het reguleren van het glucosegehalte in het bloed en het verminderen van het cholesterolgehalte. Het kan ook helpen bij het verlichten van symptomen van diabetes en kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering.

Veel mensen ervaren dat ze minder behoefte hebben aan koolhydraten. Er zijn studies die aangeven datdeze paddenstoel een herstellende en activerende werking heeft op de insuline receptoren.

Hierdoor zal met name bij obesitas de maitake erg goed werken om de eerste en moeilijkste fase door te komen. Het lijkt te helpen bij een gezondere stofwisseling waardoor je energie beter verdeeld wordt in het lichaam.
 

Voeg je header hier toe

1. Maitakeextract vermindert het risico op obesitas en diabetes: een preklinische studie bij ratten (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4415457/)

2. Maitake polysaccharide extracten voorkomen de ontwikkeling van diabetes bij ratten (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3899248/)

3. Maitake polysaccharide extracten verhogen de immuunrespons bij muizen met diabetes mellitus (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4609074/)

4. Maitakepolysacchariden voorkomen stofwisselingsveranderingen bij obesitasmuizen (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4944674/)

5. Maitakepolysacchariden beïnvloeden het immuunsysteem, verminderen ontstekingen en verbeteren de glucose en vetstofwisseling bij obesitasmuizen (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5775320/)

6. Maitakepolysacchariden verhogen de immuunrespons en verminderen ontstekingen bij muizen met diabetes mellitus (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3945608/)

7. Maitakepolysacchariden verminderen ontstekingen en verbeteren de glucosehuishouding bij obesitasmuizen (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5359494/)

8. Maitakepolysacchariden verlagen de bloedsuikerspiegel bij muizen met diabetes mellitus (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3979381/)

9. Maitakepolysacchariden beïnvloeden het immuunsysteem en verminderen ontstekingen bij muizen met diabetes mellitus (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4731261/)

10. Maitakeextract verbetert de glucosehuishouding, voorkomt stofwisselingsveranderingen en bevordert de immuunrespons bij obesitasmuizen (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6045507/)