Vierentwintig-Zes Blogs

Levensritme is een constante beweging

Levensritme is een constante beweging

Wat als je in het leven ineens even uit je ritme valt?

Levensritme is een constante beweging. Zonder dat we het zelf door hebben, houden we vast aan het zelfde ritme van het leven. We streven naar continuïteit door naar voren te bewegen.

Als je naar voren beweegt veranderd het ritme en is het de bedoeling om met de veranderingen mee te bewegen. Maar dat is niet zo makkelijk en al helemaal niet als er externe factoren zijn die het ritme versnellen of vertragen.

Sommige noemen het leefpatronen, andere weer routines en ook wordt het wel eens je leefgewoonte genoemd.
Ritme geeft trance. En die trance wordt ook wel flow, zen of hypnose genoemd. En die ontstaat als we het leven transformeren van je bewustzijn van het ritme en het onbewust meebewegen in het ritme. In de flow beweegt alles constant.
Van focus naar flow….

Wat is het ritme van een leven in de flow?

Een prettig leven is een leven met het juiste ritme maar wat als het ritme verstoord wordt?
Dat merk je heel snel en sommige mensen zijn daar heel gevoelig voor. Veranderingen in het ritme staan voor veranderingen in het leven.
De grootste ritme verstoorders die kunnen leiden tot psychologische problemen, zijn verstoorders die iedereen kan overkomen. Namelijk een ontslag, een overlijden van een geliefde of het ontstaan van een ziekte.

Levensritme is een constante beweging waarbij ook positieve veranderingen het ritme van de levensflow drastisch overhoop kunnen halen. Zoals de geboorte van een kind, een verhuizing of een zakelijk succes.

Wanneer je merkt dat je ritme veranderd kan het helpen om mee te bewegen met het ritme. Voel de verandering van het ritme en probeer met het ritme mee te bewegen.
Hier zit de uitdaging. Want een goed ritme vasthouden is al heel moeilijk, probeer maar een 10 minuten het zelfde ritme te trommelen met je vingers op de tafel.
Maar het oude ritme loslaten geeft juist nog veel meer problemen.
Als je lang genoeg wilt vasthouden aan het oude ritme tikt de tijd van het nieuwe ritme verder. Hierdoor wordt de afstand steeds groter.
Als je wilt meebewegen met een nieuw ritme duurt even voordat je weer de flow voelt en is daarnaast erg afhankelijk van het ritme wat je wilde vasthouden.
Tijdens een stukje zelfontwikkeling gaan we opzoek naar het ritme van vandaag. Zodat je langzaam kunt wennen aan de veranderingen buiten jezelf waardoor je het ritme van het leven weer kunt voelen binnen jezelf.

Want als je weer in het ritme komt en je kunt voelen wat een goed ritme met je kan doen, ervaar je de levensflow van geluk.

Bekijk onze producten op de partner webshop Plant Balance

Gerelateerde Artikelen

Erwin Bakker

Erwin Bakker

Holistische Leefstijl Coach

Myco Therapeut (specialist in medicinale paddenstoelen) | Persoonlijke Ontwikkeling | Micro Dosering Psychedelica 

VOORDAT JE VERDER LEEST!

Al onze artikelen gegeven zich in de alternatieve geneeskunde. Dat houdt in dat er voor sommige behandelmethodes geen sluitend wettelijk wetenschappelijk bewijs is ten opzichte van de werkzaamheid ervan.

Wij kijken naar de behoefte die U als mens nodig heeft, nemen de tijd voor uitgebreid onderzoek en zoeken dan samen naar een aanpassing in de leefstijl. Wanneer U twijfelt of alternatieve geneeskunde iets voor U kan betekenen, bespreek dit dan eerst met je huisarts.

Wij werken uitsluitend met natuurlijke middelen die soms vergelijkbare effecten heeft als een geneesmiddel die U voorgeschreven kunt krijgen in de reguliere zorg. Mensen die hier voor kiezen doen dat bewust door een gegroeide overtuiging dat de natuur alles te bieden heeft wat het onbalans van de mens kan opheffen. 

Wij mogen van de wet geen uitspraken doen over ziektes en daarbij vertellen dat onze methodes genezend werken. Dat is opgenomen in de wet om U als consument te beschermen tegen kwakzalverij. Daar staan wij achter en proberen ons er zo goed als mogelijk aan te houden.

Alternatieve geneeskunde is een bewuste keuze die je als client zelf maakt. Dan staan wij klaar om U hierin te begeleiden op zoek te gaan naar een plant-medicijn die mogelijk de klachten die je ervaart verminderd.