Myco Therapie

Paddenstoelen en leefstijl blogs

Door myco therapeut en filosoof Erwin Bakker

Leef je bewust of onbewust?

Hoe kun je achterhalen of je een bewust of onbewust brein hebt?

Ga je onbewust of bewust door het leven?

Er zijn twee manieren om door het leven te gaan: Onbewust of bewust. Waarbij de onbewuste geest makkelijk en niet onzeker is, zal juist die onbewuste geest zorgen voor problemen in het leven.

Daarom is de eerste fase van therapie in mijn praktijk ontdekken of je een onbewust of bewust brein hebt. Aan de hand van een aantal steekwoorden kun je achterhalen of iemand onbewust of bewust door het leven gaat.

Waarom is dat belangrijk en nodig om de juiste therapie in te zetten? Wanneer je onbewust door het leven gaat heeft dat ook invloed op je fysieke lichaam. Het is een bron van ontstekingen, somberheid en energieloosheid.

Dat komt doordat onze technische vooruitgang de code van ons brein hebben gekraakt. Wanneer je onbewust door het leven gaat val je ten prooi aan de industrie en is consumeren de opvulling voor de ontstane leegte.

Je wilt steeds meer en krijgt steeds minder.

Als je bewust door het leven gaat zal je andere kunnen inspireren, verbinden en betere keuzes maken die wel gezond zijn. Maar hoe word je bewuster in dit extreem korte leven? Dat doe je door jezelf te overtuigen dat jouw overtuiging geen waarheid is.

Dus als je twijfelt is dat een signaal van je brein dat je van een onbewust brein naar een bewust brein overschakelt. Twijfelen is dus goed. Want twijfelen is iets wat ons brein vanzelf doet. Daar zit de vooruitgang en de verandering. Wanneer je die twijfel verdooft met consumeren, genotsmiddelen of een sterke overtuiging bij jezelf verdwijnt de twijfel wel maar raak je steeds meer verstoten van jezelf en je omgeving.

Juist hierom is het prettig om een filosofisch gesprek aan te gaan. Niet gefocust op het verleden maar met zicht op een (ver)beterde toekomst.

Van chaos naar inzicht…

Gerelateerde Artikelen

Erwin Bakker

Erwin Bakker's Leefstijl Opinie

Persoonlijke leefstijl ontwikkeling

Myco Therapeut (specialist in medicinale paddenstoelen) | Persoonlijke Ontwikkeling | Micro Dosering Psychedelica