Myco Therapie

Myco Therapie bij hormonen

WAAR DE REGULIERE ZORG EN DE ALTERNATIEVE THERAPIE ELKAAR WEER VINDEN

Hormonen

Wanneer ontstaat er balans in de hormonen?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat er verschillende factoren zijn die kunnen beïnvloeden hoe de balans van hormonen in het lichaam verandert. Hormonen worden meestal in balans gebracht door een gezonde levensstijl, waaronder een voedingspatroon met voldoende voedingsstoffen, voldoende lichaamsbeweging, voldoende slaap en stressmanagement.

Al
s u een verandering in uw hormonen merkt, raadpleeg dan altijd eerst uw arts en neem alle nodige stappen om uw hormonale balans te herstellen.

Welke signalen kun je opmerken bij hormoon onbalans?

Signalen die kunnen wijzen op hormoononbalans kunnen zijn:
Vermoeidheid
Veranderingen in humeur
Gewichtstoename
Veranderingen in de slaap
Libidoverlies
Pijnlijke borsten
Veranderingen in de stemming
Veelvuldig transpireren 
Acne
Veranderingen in het haar
Onderhuidse vetophopingen
Problemen met concentratie
Verlies van spiermassa.
 

Kan stress de hormonen negatief beinvloeden?

 
Ja, stress kan de hormonen negatief beïnvloeden. Stress kan leiden tot verhoogde productie van stresshormonen zoals cortisol en adrenaline, die ervoor kunnen zorgen dat andere hormonen uit balans raken.

Lang
durige stress kan leiden tot een verminderde productie van hormonen zoals testosteron en oestrogeen, wat kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen.
 
Daarom is het belangrijk om stress te beheersen door gezonde copingmechanismen te gebruiken, zoals meditatie, yoga en regelmatige lichaamsbeweging.
 

Zijn er medicinale paddenstoelen die de hormonen in balans kunnen brengen?

 
Ja, er zijn een aantal medicinale paddenstoelen die de hormonen in balans kunnen brengen. Reishi paddenstoelen en cordyceps paddenstoelen worden vaak gebruikt om de balans van hormonen te ondersteunen, vooral bij vrouwen in de overgang. Deze paddenstoelen bevatten stoffen die het immuunsysteem ondersteunen en het vermogen van het lichaam om zichzelf te reguleren. Andere medicinale paddenstoelen, zoals shiitakes, kunnen ook helpen om de hormonale balans te verbeteren.
 
Terracotta TCM heeft de Hormone harmony. Hier zit reishi, foliumzuur, ashwaganda, cordycpes sinensis, rode klaver en safraan in. Waarom helpt dit tegen opvliegers?

Hormone Harmony is een supplement dat is samengesteld om de balans van hormonen te ondersteunen, vooral tijdens de overgang. De ingrediënten in dit supplement kunnen helpen om opvliegers te verminderen door de productie van stresshormonen te verminderen en de productie van oestrogeen te stimuleren.
 
Reishi paddenstoelen en ashwagandha kunnen helpen om stress te verminderen.
 
Cordyceps sinensis kan de energieproductie verbeteren en het immuunsysteem versterken. Foliumzuur, rode klaver en saffraan kunnen helpen om het lichaam te ondersteunen bij het reguleren van hormonen.
 

Voeg je header hier toe

1. https://www.scholarly.info/article/mushroomsasanoveltherapyforhormonerelateddiseaseandmenopause/

2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6795992/

3. https://www.jstage.jst.go.jp/article/bpb/40/2/40_b1600481/_article

4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5991076/

5. https://www.researchgate.net/publication/335569608_Mushroom_Polysaccharides_as_Potential_Therapeutics_for_HormoneRelated_Disorders

6. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/09515070.2018.1530692

7. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1744388116300170

8. https://www.hindawi.com/journals/bmri/2013/525959/

9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5308579/

10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5786364/