Myco Therapie

Homeostase met Myco Therapie 24/6

WAAR DE REGULIERE ZORG EN DE ALTERNATIEVE THERAPIE ELKAAR WEER VINDEN

Homeostase in het lichaam door medicinale paddenstoelen

Waarom kunnen medicinale paddenstoelen voor homeostase zorgen en wat is dat precies?

Medicinale paddenstoelen zijn een goede bron van voedingsstoffen die de homeostase ondersteunen. Ze bevatten veel Bvitamines, waaronder riboflavine, niacine, pantotheenzuur en foliumzuur. Deze Bvitamines helpen bij het reguleren van het metabolisme, wat essentieel is voor een gezonde homeostase.

Medicinale paddenstoelen bevatten ook essentiële mineralen zoals calcium, magnesium, fosfor, kalium, natrium, ijzer en zink, die allemaal belangrijk zijn voor het behoud van een optimale homeostase.

De paddenstoelen bevatten ook voedingsvezels, die de spijsvertering ondersteunen en het lichaam helpen bij het elimineren van giftige stoffen.

Homeostase staat voor een evenwichtig balans in het fysieke lichaam.

Deze voedingsstoffen helpen bij het handhaven van een gezond evenwicht in het lichaam, wat een belangrijk onderdeel is van homeostase.

Wat is homeostase precies?

Homeostase is het proces waarbij het lichaam constante interne omstandigheden handhaaft, zoals lichaamstemperatuur, pHwaarde, zuurstofniveau‘s en andere processen. Het is een belangrijk onderdeel van het metabolisme, waarmee het lichaam de juiste balans behoudt tussen verschillende systemen, zoals het immuunsysteem, het endocriene systeem, het zenuwstelsel en het spijsverteringsstelsel.

Fysieke klachten die kunnen optreden als het lichaam niet in homeostase is, zijn onder andere vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid, diarree, constipatie, verhoogde bloeddruk, verhoogde hartslag, veranderingen in de huid, slaapproblemen, gewichtsverlies ofaanwinst, stemmingswisselingen, verminderde eetlust en verlies van energie.

Welke paddenstoelen zijn het best instaat homeostase te veroorzaken?

De meest voorkomende medicinale paddenstoelen die homeostase bevorderen, zijn shiitake, reishi, cordyceps, maitake en chaga. Deze medicinale paddenstoelen bevatten verschillende belangrijke voedingsstoffen, zoals polysachariden, selenium, Bvitaminen, koper, magnesium, ijzer, kalium en aminozuren, wat helpt bij het behoud van een optimale homeostase. Bovendien bevatten deze paddenstoelen meerdere antioxidanten die de lichaamscellen beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en toxinen.

Hoe weet je dat je lichaam in homeostase zit?

Er zijn verschillende manieren waarop mensen kunnen weten of hun lichaam in homeostase is. Een van de meest voorkomende symptomen is een gevoel van algeheel welzijn en energie. Als je gezond eet, voldoende slaapt en regelmatig beweegt, zou je een goed verzorgd gevoel moeten hebben. Andere symptomen die kunnen duiden op een goede homeostase zijn een normaal bloedglucosegehalte, een normale bloeddruk, een goede slaap, geen voedselintolerantie en een goed werkend immuunsysteem.

Als leefstijl ondersteuning zijn paddenstoelen dus bijna essentieel voor een goed balans in het lichaam.

Ondersteunende wetenschappelijk studies

1. Advances in Medicinal Mushroom Science: https://www.hindawi.com/journals/ecam/2013/532127/

2. Mushrooms as a Functional Food and Medicine: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0963996917301947

3. Medicinal Mushrooms and Human Health: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4257681/

4. Effects of Medicinal Mushrooms on the Immune System: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3529772/

5. Medicinal Mushrooms: An Emerging Alternative Medicine: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3991026/

6. The Role of Medicinal Mushrooms in Supporting Homeostasis: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4844128/

7. Medicinal Mushrooms: Ancient Remedies for Modern Ailments: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5950753/

8. The Effects of Medicinal Mushrooms on Chronic Stress: https://www.mdpi.com/20726643/10/11/2227

9. The Effects of Medicinal Mushrooms on Cognitive Function: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyt.2017.00251/full

10. The Role of Medicinal Mushrooms in Maintaining Homeostasis: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814603000918