Veel moderne ziektes zijn het gevolg van een jarenlange verkeerde leefstijl. Het is een leefstijl die we normaal zijn gaan vinden maar die niet normaal is. Het resultaat van die verkeerde leefstijl is het ontstaan van overgewicht, diabetes type ||, slechte conditie en een ontevreden gevoel. We hebben massaal last van onverklaarbare klachten zoals stress, weinig energie, slaap problemen of last van de darmen.

De voedingsindustrie spoort ons aan om steeds meer te consumeren en de farmaceutische industrie komt met een chemische oplossing voor de problemen die ontstaan door de troep die we eten.

Daarnaast zorgt ook onze welvaart ervoor dat we genot zijn gaan vergelijken met geluk. Het voedsel dat we nuttigen heeft directe gevolgen op onze lichamelijke hormoon systemen. Het is ontworpen om ons beloningssysteem te prikkelen maar voedzaam is het niet.

Door terug te keren naar een gezonder eetpatroon is het mogelijk om ziektes te reduceren of zelfs te genezen. Hoe je dat doet leer je in het 24/6 10 weken programma.

We leven in een tijd waar de welvaart nog nooit zo groot is geweest. Echter heeft het welzijn van de mens zijn dieptepunt bereikt, met alleen in Nederland al meer dan een miljoen mensen die lijden aan chronische stress, burn out, verslaving of andere psychologische gebreken.

Het is ons brein dat ons constant voor de gek houdt. Gedreven door genot en sensatie is de mens op zoek naar verdoving, waarbij juist die verdoving ervoor zorgt dat het lichaam steeds harder moet schreeuwen om wat het werkelijk nodig heeft.

We zijn gaan geloven dat ons gevoel een uit het brein voortkomende emotie is. Maar ons brein verteld ons juist in welke staat het lichaam verkeert. 

We willen geluk maar pakken genot. We willen ontspannen maar zoeken de spanning. We hunkeren naar liefde maar we trekken ons terug. 

Dit lijkt complex maar op deze website zal ik je  leren hoe het lichaam en ons brein communiceren via signalen en klachten. Wanneer je de taal van het lichaam leert begrijpen kun je daadwerkelijk het juiste antwoordt geven.

Hier vindt je wetenschappelijke inzichten over de werking van stress, verslavingen, hormonen en de neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor de communicatie van ons gevoel. Daarnaast maak ik een koppeling naar wat de noodzaak is van werkelijke ontspanning zonder zweverige, spirituele mindfull sessies. 

24/6_holistische_leefstijl_mind