Myco Therapie

Paddenstoelen en leefstijl blogs

Door myco therapeut en filosoof Erwin Bakker

Genezen met Binaural Beats

Genezen met Binaural Beats

Genezen van Burn-out, trauma of stress met geluid?

Genezen met Binaural Beats?  Hoe kan een geluid op een koptelefoon zorgen voor een diepe, genezende meditatieve staat van bewustzijn zorgen?

Binaural Beats doet dat en wordt in de alternatieve geneeskunde soms ingezet om mensen met burn-out, stress en PTSS ingezet om het mediteren iets makkelijker te maken.

Het mechanisme van Genezen met Binaural Beats en deze vorm van meditatie is feitelijk al eeuwen oud. In veel religies en filosofische stromingen doen ze dit door het herhalen van verschillende klanken. Mantra’s worden deze genoemd. Met een herhalende mantra ga je opzoek naar een bepaalde klank die je in een diepe ontspanning brengt. Binnen deze diepe ontspanning hebben wetenschappers kunnen ontdekken dat de klank die je in de mantra uitroept wordt overgenomen door de hersenen.

Tijdens de mantra ben je onbewust dus opzoek naar een klank met dezelfde frequentie als wanneer je brein in een diepe meditatie zit. Deze klank noemen we een Delta Wave en is in je brein ook aanwezig bij een diepe slaap.

Mensen die mantra’s zingen of roepen zijn constant opzoek naar de juiste klank en dat vergt ontzettend veel oefening. En dat kan dankzij de wetenschap en technologische ontwikkeling dus veel makkelijker maar met hetzelfde resultaat.

Hoe werkt het Genezen met Binaural Beats?

Als je twee verschillende tonen hoort, één in elk oor, die enigszins verschillen in frequentie, verwerken je hersenen het verschil in frequenties zodat de toon voor je gehoor gelijk is. Dit wordt een binaurale beat genoemd.

Hier is een voorbeeld:

Stel dat u luistert naar een geluid in uw linkeroor met een frequentie van 132 Hertz (Hz). En in je rechteroor luister je naar een geluid met een frequentie van 121 Hz. Je brein vindt dit vervelend en zorgt er geleidelijk voor dat het synchroon gaat lopen met het verschil – of 11 Hz. In plaats van twee verschillende tonen te horen, hoort u in plaats daarvan een toon op 11 Hz (naast de twee tonen die aan elk oor worden gegeven).

Binaurale beats worden beschouwd als auditieve illusies. Om een ​​binaurale beat te laten werken, moeten de twee tonen frequenties hebben die lager zijn dan 1000 Hz, en het verschil tussen de twee tonen mag niet meer zijn dan 30 Hz. De tonen moeten ook afzonderlijk worden beluisterd, één door elk oor. Binaurale beats zijn in de muziek onderzocht en worden soms gebruikt om instrumenten, zoals piano’s en orgels, te stemmen. De laatste wetenschappelijke studies zien een overduidelijk verband met verschillende mentale gezondheidsvoordelen.

Welke gezondheidsvoordelen zouden binaurale beats dan hebben?

Genezen met Binaural Beats? Er wordt beweerd dat binaurale beats dezelfde mentale toestand induceren die wordt geassocieerd met een meditatiebeoefening, maar veel sneller en eenvoudiger. In feite kan je zeggen dat binaurale beats:

1. angst verminderen

2. focus en concentratie vergroten

3. minder stress

4. meer ontspanning

5. bevorder positieve stemmingen

6. creativiteit bevorderen

7. helpen bij het beheersen van pijn

Meditatie is wordt door wetenschappers gezien als het kalmeren van de geest en het afstemmen van het aantal willekeurige gedachten dat door je doorheen gaat. Het is aangetoond dat een regelmatige meditatiebeoefening stress en angst vermindert, de snelheid van hersenveroudering en geheugenverlies vertraagt, emotionele gezondheid bevordert en de aandachtsspanne verlengt. Regelmatig meditatie beoefenen kan best moeilijk zijn omdat je moet concentreren op het niet concentreren. Met name bij stress gerelateerde klachten zoals burn-out, PTSS en trauma kan dit erg lastig zijn. Ook ervaren veel mensen mediteren als zweverig omdat dit veelal in verband wordt gebracht met religieuze of spirituele stromingen. Dat is gelukkig door de wetenschap ontkracht en kunnen mensen voor hulp terecht bij de moderne technologie.

Welke frequentie moet je kiezen?

Genezen met Binaural Beats? Binaurale beats tussen 1 en 30 Hz zouden hetzelfde hersengolfpatroon creëren dat men tijdens meditatie zou ervaren. Als je naar een geluid met een bepaalde frequentie luistert, synchroniseren je hersengolven met die frequentie. De theorie is dat binaurale beats kunnen helpen bij het creëren van de frequentie die je hersenen nodig hebben om dezelfde golven te creëren die vaak worden ervaren tijdens een meditatiebeoefening. Het gebruik van binaurale beats op deze manier wordt ook wel hersengolf-meesleuringstechnologie genoemd.

Hoe gebruik je binaurale beats?

Alles wat je nodig hebt om met binaural beats te experimenteren, is een binaural beat-geluid en een goede koptelefoon of oordopjes. U kunt gemakkelijk audiobestanden van binaural beats online vinden. Zoals op YouTube, of u kunt cd’s kopen of audiobestanden rechtstreeks naar uw mp3-speler of ander apparaat downloaden. Zoals eerder vermeld, moeten de twee tonen om een ​​binaurale beat te laten werken een frequentie hebben van minder dan 1000 Hz, en het verschil tussen de twee tonen mag niet meer dan 30 Hz zijn.

U moet beslissen welke hersengolf bij uw gewenste toestand past. Over het algemeen:

1. Binaurale beats in het delta-bereik (1 tot 4 Hz) zijn in verband gebracht met diepe slaap en ontspanning.

2. Binaurale beats in het theta-bereik (4 tot 8 Hz) zijn gekoppeld aan REM-slaap, verminderde angst, ontspanning, evenals meditatieve en creatieve toestanden.

3. Binaurale beats in de alfafrequenties (8 tot 13 Hz) worden verondersteld ontspanning aan te moedigen, positiviteit te bevorderen en angst te verminderen.

4. Binaurale beats in de lagere bètafrequenties (14 tot 30 Hz) zijn gekoppeld aan verhoogde concentratie en alertheid, probleemoplossing en verbeterd geheugen.

https://youtu.be/HKnfB6hdH_shttps://youtu.be/BWYyGMuZSgchttps://youtu.be/EVPLIZotdrghttps://youtu.be/ZrGrYyScwjQ

Hoe doe je mediteren met Binaural Beats tegen stress, trauma, PTSS of ADHD/ADD?

Zoek een comfortabele plek zonder afleiding. Luister gewoon elke dag minstens 30 minuten naar de binaurale beataudio in uw koptelefoon om er zeker van te zijn dat het ritme door de hersenen wordt meegevoerd (in synchronisatie is geraakt).

U kunt experimenteren met de tijd die u naar de binaurale beats luistert om erachter te komen wat voor u werkt. Als u bijvoorbeeld veel angst of stress ervaart, wilt u misschien een uur of langer naar de audio luisteren. Onthoud dat u een koptelefoon moet gebruiken om binaurale beats te laten werken. Misschien wilt u ook met gesloten ogen luisteren.

Is er enig onderzoek om de beweringen te ondersteunen?

Hoewel de meeste onderzoeken naar de effecten van binaurale beats klein waren, zijn er verschillende die bewijzen dat deze auditieve illusie inderdaad gezondheidsvoordelen heeft, vooral met betrekking tot angst, stemming en prestatie.

Een geblindeerde studie bij 29 mensen ontdekte dat luisteren naar binaurale beats in het bètabereik (16 en 24 Hz) geassocieerd was met zowel verbeterde prestaties bij een bepaalde taak als een vermindering van negatieve stemmingen in vergelijking met luisteren naar binaurale beats in de theta en delta (1,5 en 4 Hz) bereik of eenvoudige witte ruis.

Een ander gecontroleerd onderzoek bij ongeveer 100 mensen die op het punt stonden een operatie te ondergaan, ontdekte ook dat binaurale beats preoperatieve angst aanzienlijk konden verminderen in vergelijking met vergelijkbare audio zonder de binaurale tonen en helemaal geen audio. In de studie werden de angstniveaus gehalveerd voor mensen die naar de binaural beats luisterden

Een ander gecontroleerd onderzoek bij ongeveer 100 mensen die op het punt stonden een operatie te ondergaan, ontdekte ook dat binaurale beats preoperatieve angst aanzienlijk konden verminderen in vergelijking met vergelijkbare audio zonder de binaurale tonen en helemaal geen audio. In het onderzoek werden de angstniveaus gehalveerd voor mensen die naar de binaurale beataudio luisterden.

Er is meer

Genezen met Binaural Beats? Een andere ongecontroleerde studie vroeg acht volwassenen om 60 dagen achter elkaar naar een binaurale beat-cd met delta (1 tot 4 Hz) beatfrequenties te luisteren. De deelnemers vulden voor en na de periode van 60 dagen enquêtes in. Waarin vragen werden gesteld over hun gemoedstoestand en kwaliteit van leven. De resultaten van de studie toonden aan dat het luisteren naar binaurale beats gedurende 60 dagen de angst aanzienlijk verminderde en de algehele kwaliteit van leven van deze deelnemers verhoogde. Omdat het onderzoek klein en ongecontroleerd was en voor het verzamelen van gegevens afhankelijk was van patiëntonderzoeken, zijn grotere onderzoeken nodig om deze effecten te bevestigen.

In een grotere en recentere gerandomiseerde en gecontroleerde studie werd gekeken naar het gebruik van binaurale beats bij 291 patiënten die werden opgenomen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis. De onderzoekers zagen een significante afname van de angstniveaus bij patiënten die werden blootgesteld aan audio met ingebouwde binaurale beats. Dit in vergelijking met degenen die naar audio luisterden zonder binaurale beats of helemaal geen audio (alleen koptelefoon).

Zijn er bijwerkingen bij het luisteren naar binaural beats?

Er zijn geen bijwerkingen bekend bij het luisteren naar binaurale beats, maar u moet ervoor zorgen dat het geluidsniveau dat door uw hoofdtelefoon komt niet te hoog is ingesteld. Langdurige blootstelling aan geluiden van 85 decibel of hoger kan na verloop van tijd gehoorverlies veroorzaken. Dit is ongeveer het geluidsniveau dat wordt geproduceerd door zwaar verkeer.

Wanneer moet je wel voorzichtig zijn?

Binaural beat-technologie kan een probleem zijn als u epilepsie heeft, dus u moet uw arts raadplegen voordat u het probeert. Er is meer onderzoek nodig om te zien of er bijwerkingen zijn bij het langdurig luisteren naar binaurale beats.

Hier komt het op neer!

Met verschillende menselijke studies om de gezondheidsclaims te ondersteunen, lijken binaurale beats een veelbelovend hulpmiddel te zijn in de strijd tegen angst, stress en negatieve mentale toestanden. Uit onderzoek is gebleken dat het dagelijks luisteren naar cd’s of audiobestanden met binaurale beats positieve effecten heeft op:

  • ongerustheid
  • geheugen
  • humeur
  • creativiteit
  • aandacht

Meester worden in meditatie is niet eenvoudig. Binaurale beats werken niet voor iedereen, en ze worden niet beschouwd als een remedie voor een bepaalde aandoening. Ze kunnen echter een perfecte ontsnapping bieden voor diegenen die geïnteresseerd zijn in ontspannen, vrediger slapen of in een meditatieve staat willen komen.

Binaural beats inzetten als begeleide therapie?

Genezen met Binaural Beats? Wij werken graag met middelen die het lichaam op een natuurlijke wijze in balans brengen. Daarom hebben we een therapie ontwikkeld van binaural beats en de stof psilocybine die in sommige paddenstoelen voorkomt. Hiermee brengen we het beste van twee werelden samen. Deze stof psilocybine zorgt ervoor dat je bewustzijn wordt vergroot. Waardoor de binaural beats door het brein eenvoudiger kan worden overgenomen. We zien goede resultaten bij stress gerelateerde problematiek zoals PTSS, ADHD en trauma’s. Bij burn-out is het effect zelfs bijzonder groot. Tijdens burn-out is je lichaam zo uit balans geraakt dat diepe ontspanning bijna niet meer mogelijk is. Mensen met een burn-out zijn na een gecombineerde sessie helemaal ontspannen. Hierdoor ze gaan voelen en begrijpen hoeveel stress er is in lichaam is opgeslagen.

Wil je meer weten over deze technologische en niet chemische manier van herstellen? Neem dan gerust contact op. Wanneer je dit een keer onder begeleiding heb mogen ervaren kun je dit daarna heel gemakkelijk zonder begeleiding voortzetten. Hiermee kun je wellicht sneller genezen van stress maar dan zonder chemische middelen.

Ben je nu een beetje overspannen en wil je wat meer rust? Lees dan dit bericht over de Reishi Paddenstoel.

Deze kun je hier bestellen en dan ben je zeker van een farmaceutische kwaliteit paddenstoelen supplement.

 

Gerelateerde Artikelen

Erwin Bakker

Erwin Bakker's Leefstijl Opinie

Persoonlijke leefstijl ontwikkeling

Myco Therapeut (specialist in medicinale paddenstoelen) | Persoonlijke Ontwikkeling | Micro Dosering Psychedelica