Myco Therapie

Paddenstoelen en leefstijl blogs

Door myco therapeut en filosoof Erwin Bakker

CONSUMENTEN HYPNOSE

Consumenten Hypnose

Consumenten Hypnose, goede voornemens en hoe breng je rust na twee jaar Corona hysterie?

Heb je al goede voornemens gemaakt of nog niet? Lees dan vooral verder!

Een goed voornemen staat voor een keuze maken met je bewustzijn. In de maand December kijk je even terug naar wat je gedaan hebt en tegelijkertijd kijk je even naar voren zodat je nieuwe plannen kunt maken. Je moet dus even nadenken en nadenken doe je met je mensbrein. En laat dit nou exact de plek zijn waar ook ons bewustzijn zit. Je hoeft dus niet ver te zoeken naar je bewustzijn want als je nadenkt ben je er al.

Een goed voornemen is veelal een voornemen om je ongezondere gedrag te veranderen naar een gezondere gewoonte. Gedrag waarvan je eigenlijk wel weet dat het niet zo gezond is voor je.

Want:

  1. Iedereen weet wel dat we gezonder moeten eten.
  2. Iedereen weet ook dat we meer moeten bewegen.
  3. Iedereen is zich ook wel bewust dat we te veel stress ervaren.
  4. En iedereen weet ook wel dat alle mensen eigenlijk gelijk horen te zijn.

Waarom lukt het ons dan vaak niet om dat gezondere gedrag een jaar lang vol te houden?

Dat is makkelijker uit te leggen dan je zou verwachten. We zijn onder een consumerende hypnose gebracht zodat de economie kon blijven groeien. Een hypnose klinkt heel gevaarlijk maar een hypnose is niets anders dan dat waar je in gelooft. Media en reclames voeden deze hypnose zodat je erin blijft en niet wakker wordt.

Hoe is deze Consumenten Hypnose ontstaan?

Na de tweede wereldoorlog moest onze economie groeien. En groeien doe je door meer te consumeren dan je feitelijk nodig heb. Dus gingen we dingen sparen voor later en zo kregen we steeds meer. Die verzamelwoede van de consumerende mens 2.0 gaf ons tegelijkertijd een leegte. Een leegte die je ook ervaart als je jezelf buitengesloten voelt of geen liefde ontvangt. Sommige zouden dit gevoel kunnen omschrijven als eenzaamheid. Die leegte, die ontstaat door het consumeren, is vervelend en dus moet het van jezelf weer opgevuld worden.

Het opvullen van die leegte kan op twee manieren:

  1. Snel maar kort.
  2. Langzaam maar blijvend.

Omdat consumeren veel makkelijker en sneller voor ons als mens is dan investeren in een lastige relatie of het ondergaan van een moeilijke periode, blijven we gevangen in de hypnose van de industrie.

Dat is dus een win-win situatie voor een kapitalistisch systeem. Je creëert een probleem door de oplossing voor het probleem. Laat die maar even vallen.

Maar er is meer aan de hand met die Consumenten Hypnose.

Naast dat die leegte constant gevuld moet worden door meer te consumeren, zorgt de techniek ervoor dat we steeds meer genot uit het consumeren halen. Winkels zorgen voor een perfecte koopbeleving door het genot van winkelen zo prettig mogelijk te maken. Meer genot, meer blijheid en meer consumeren is het gevolg. We zijn zo verslaafd aan snel genot geraakt dat we ons leven niet meer de moeite  waard vinden. Hierdoor loopt de GGZ over met mensen die het leven niet meer aankunnen en opzoek gaan naar verdoving van hun problemen. De oplossing van het probleem lijkt het probleem zelf te zijn. Afgelopen jaar zijn er bij 1,7 miljoen mensen rustgevende medicatie voorgeschreven en ik wil je graag een vraag stellen die je even kunt laten bezinken:

Als chemische slaapmedicatie vrij verkrijgbaar zou zijn, hoeveel mensen zouden zich dan het liefst de hele dag onder narcose houden? 

Mijn conclusie is dat het leven voor veel mensen zo intens zwaar en moeilijk is geworden dat meer dan 20% van de Nederlanders liever onder narcose gaat dan dat ze moeite stoppen om uit de consumenten hypnose te stappen.

Wat als we niet meer kunnen consumeren?

Alleen consumeren maakt mensen die onder de consumenten hypnose zitten gelukkig en dat kan niet meer, want het is duidelijk dat overconsumptie de wereld kapot maakt. Daarnaast zijn we bijna allemaal iets te dik en niet fit genoeg. De oplossing die de zorg ons te bieden heeft zit verpakt in een pil van de geluksdokter zodat de leegte weg is en we kunnen blijven consumeren. De techniek is zo goed ontwikkeld dat bedrijven exact weten hoe en waarmee ze je kunnen verleiden om te blijven consumeren. Goed voor de economie maar heel slecht voor je eigen geluk.

Door te blijven geloven (consumenten hypnose) dat consumeren de oplossing is voor de leegte die je ervaart door het consumeren, hou je die hypnose in stand. Dat noemen we zelfhypnose en maakt het aanpakken van je gewoontes erg lastig. We blijven de industrie geloven terwijl de industrie een financieel belang heeft.

Het resultaat: De mens wordt steeds leger maar alles wordt voller.

Corona, de klimaatcrisis en de oplopende brandstofprijzen zorgen ervoor dat we in een tijd belanden waarin de mensen moeten stoppen met consumeren. Niet alleen voor de wereld maar vooral voor de gezondheid van de mens zelf. We hebben in een kleine eeuw een consumenten obesitas gecreëerd die de wereld en de mensheid aan het vernietigen is. Het is de mens die ervoor gezorgd heeft dat dieren zoals wij producten zijn geworden en natuurlijk schoon drinkwater bestaat niet eens meer. Maar dat dat vreemd is, weet ook iedereen wel.

Waarom krijg je meer met minder?

Wanneer je stopt met consumeren komt dus die leegte. Een leegte die je niet wilt voelen maar waarvan je wel heel goed weet hoe je die leegte weer kunt opvullen. (dit is de consumenten hypnose)

Dan heb je twee keuzes:

  1. Of je gaat terug naar waar je vandaan kwam en zoek je troost in consumeren.
  2. Of je kiest voor die andere veel gezondere opvulling (je stapt uit de consumenten hypnose). Een vulling van leegte waar je lichaam wel blij van wordt. Je gaat verbinding zoeken met andere (echte) mensen waardoor je zelfbeeld wordt versterkt in plaats van verzwakt. Want wanneer je werkt aan je zelfbeeld werk je tegelijkertijd aan je zelfvertrouwen en als je vertrouwen hebt in jezelf is er geen leegte meer.

Welke keuze je ook maakt voor 2022, de stap die je zet is altijd weer een stap dichter bij een bewuster leven. Want wanneer je als mens een keuze maakt doe je dat met je ratio (mensbrein). In diezelfde ratio vind je ook je zelfbewustzijn, focus, het denken en de logica. En precies dit gedeelte schakel je uit als je onder hypnose bent. Het afkicken of ontwennen van een gewoonte is altijd een langzaam proces en afkicken van het over consumeren gaat nog veel langzamer dan van drugs. Het is een proces van leren en gaat gepaard met enorme vallen en steeds weer opstaan totdat je loskomt van de consumenten hypnose die kapitalisme heet.

Wakker worden uit de Consumenten Hypnose?

Wakker worden, zeggen veel mensen die dit proces volhielden. Filosofen noemen het een paradigmawisseling en de theologen noemen het verlichting. Maar wat er echt gebeurd is dat je een hoger bewustzijn hebt gecreëerd binnen jezelf. Je bent dus onafhankelijk geworden voor genot van buitenaf. Dit ervaren lukt goed door te zorgen voor geen angst, geen stress en door veel te studeren. Want door te studeren breng je meer activiteit in je bewustzijn (mensbrein). Terwijl de industrie je gevangen wilt houden in je onbewustzijn (oerbrein). Studeren en jezelf verdiepen in gezondheid zorgt er dus voor dat je uit je onbewustzijn naar bewustzijn verhuist. Daarbij maakt het helemaal niet uit wat je studeert als je maar nadenkt. Maar ook door te mediteren, gezond en gevarieerd te eten, te bewegen en andere lief te hebben verhoog je de activiteit in je bewustzijnsbrein.

Want, wat iedereen al weet, dat lukt dus niet bij iedereen. Het ontwennen gaat in fases en op ieder zijn eigen tijd. Want iedereen is gelijk maar niet iedereen is even goed ontwikkeld. Wat direct weer een ander probleem creëert, namelijk; Als iedereen gelijk is maar niemand is hetzelfde, dan is het niet zo vreemd dat het leven enorm ingewikkeld wordt. Waarbij het beste medicijn tegen ingewikkeldheid, ontwikkeling is. En door jezelf te ontwikkelen creëer je ook een sterker bewustzijn.

Bewustzijn kun je leren.

Uiteindelijk halen steeds meer mensen hun kracht uit het bewustzijn (denkende brein) en hebben de politiek, religie, techniek en de bedrijven geen controle meer over het denken en het gedrag van hen. Dan ben je eindelijk uit de hypnose van het consumeren waardoor je de omgeving kunt veranderen door andere te inspireren. Je helpt jezelf door andere te helpen.

Zoals de Griekse filosoof Epictetus lang geleden al omschreef:

vrijheid zit verpakt in je geest en je geest kunnen ze nooit van je afpakken.

Steeds meer mensen worden zich bewust van zichzelf en hun directe omgeving. Die groep wordt steeds groter en op verschillende gebieden. Overal op de wereld wordt men bewuster en allemaal tegelijkertijd. Hoe bijzonder is dat? De tweedeling in onze wereld die aan het ontstaan is, is niet zozeer gevaccineerd of niet gevaccineerd maar eerder het verschil in bewust en onbewustzijn.

Terwijl de politiek, het bedrijfsleven en de techniek ongeveer 70 jaar lang de mens onder de genotshypnose heeft gehouden, veranderen ze dit in rap tempo naar een angsthypnose. Waarvan het klimaat, de zorg, terrorisme, schulden en nepnieuws wel een beetje de bekendste zijn.

Is angst dan de beste manier om mensen bewuster van zichzelf te maken?

Mijn conclusie is dat het niet gaat lukken. Als je net als ik begrijp wat angst doet in het lichaam gaan we niet uit de hypnose maar komen we in een andere hypnose maar met dezelfde effecten. Maar angst is altijd sterker dan genot dus moet je jezelf gaan afvragen: Waar ben ik nou eigenlijk bang voor? Is het reeël Want elke vorm van angst zorgt ervoor dat we leegte ervaren en die willen we weer vullen. We gaan meer eten, meer drugs gebruiken en drinken en we worden roekelozer. Het wakkert het probleem dus aan.

Daar is die weer.

De oplossing is het probleem zelf.

Als je bewust bent snap je wat ik bedoel. Het probleem zit hem in de angst om te verliezen waar onze ouders en voorouders zo hard voor gewerkt hebben. Dat consumeren is bijna in ons DNA gaan zitten want we weten niet meer anders. Als je dat loslaat en realistisch durft te kijken naar wat je al hebt en wat je echt nodig hebt, blijven er niet zoveel dingen over waarvan je nu geloofd dat het belangrijk is.

En hoe minder je hebt, des te waardevoller het leven wordt.

Heel veel sterkte en geluk in het komende jaar! Van chaos naar inzicht!

Wil je meer lezen? Klik hier!
Wil je vitamines, mineralen of plant medicijnen bestellen? Klik dan hier!

Gerelateerde Artikelen

Erwin Bakker

Erwin Bakker's Leefstijl Opinie

Persoonlijke leefstijl ontwikkeling

Myco Therapeut (specialist in medicinale paddenstoelen) | Persoonlijke Ontwikkeling | Micro Dosering Psychedelica