Myco Therapie

Chaga: Inonotus Obliquus

Wat is de Inonotus Obliquus ofwel Chaga

Inonotus obliquus is een schimmel die bekend staat als berkenzwam, een van de meest voorkomende paddenstoelen in NoordAmerika en Europa.

Het is een medicinale paddenstoel die wordt gebruikt om een aantal aandoeningen te behandelen, waaronder allergieën, kanker, astma, leveraandoeningen en autoimmuunziekten.

Inonotus obliquus is een medicinale paddenstoel die al eeuwenlang wordt gebruikt om een aantal aandoeningen te behandelen. De schimmel stamt waarschijnlijk af van de Siberische steppen, maar is nu over de hele wereld te vinden. In Europa werd het voor het eerst in de 16e eeuw beschreven en in NoordAmerika in de 18e eeuw. Tegenwoordig wordt de paddenstoel gebruikt in traditionele geneeskunde, maar ook in de wetenschappelijke wereld als een krachtige therapie voor een aantal aandoeningen.

Namen onze voorouders de chaga paddenstoel ook?

Ja, de Chaga paddenstoel werd ook door de Noord Europeanen gebruikt. Het werd gebruikt als een folkmedicijn voor een verscheidenheid aan aandoeningen, waaronder infecties, allergieën, vermoeidheid en zelfs kanker. De Oude Germanen en Vikingen noemden de paddenstoel ook welbergsterren‘, omdat deze vaak groeide op de stammen van berkenbomen in de bergen.

Is de chaga veilig om te nemen?

Ja, Chaga is over het algemeen veilig om te nemen. Het wordt aanbevolen om Chaga te kopen bij een betrouwbare leverancier en onder toezicht van een arts of myco therapeut te gebruiken. Er zijn echter enkele bijwerkingen die kunnen optreden als gevolg van het gebruik van Chaga, waaronder lichte misselijkheid, lichte diarree en allergische reacties als je gevoelig bent voor paddenstoelen.

Wat maakt de chaga paddenstoel zo bijzonder?

De Chaga paddenstoel is bijzonder omdat het een krachtige bron van voedingsstoffen is. Het bevat hoge niveaus van vitamine B, K en D, evenals antioxidanten, mineralen en vezels. Chaga is ook een krachtig medicijn en wordt gebruikt in traditionele geneeskunde voor een verscheidenheid aan aandoeningen, waaronder allergieën, astma, leveraandoeningen en autoimmuunziekten.

Is de chaga verslavend?

Nee, Chaga is niet verslavend. Hoewel het gebruik van Chaga als medicijn een gewoonte kan worden, is het niet verslavend. Er zijn geen bijwerkingen bekend van het gebruik van Chaga, behalve milde misselijkheid, lichte diarree of allergische reacties als je allergisch bent voor paddenstoelen.

Immuunsysteem

Waardoor is de chaga goed voor het immuunsysteem?

De chagapaddestoel is rijk aan polysacchariden, een stof die het immuunsysteem stimuleert. Het bevat ook een belangrijke stof genaamd betulinezuur, die een antioxiderende werking heeft en helpt bij het bestrijden van vrije radicalen. Het bevat ook een hoge concentratie aan mineralen, waaronder selenium, koper, mangaan, kalium en magnesium, die allemaal belangrijk zijn voor een gezond immuunsysteem. Bovendien heeft de chagapaddestoel ook een hoog gehalte aan antioxidanten, waardoor het een uitstekend immuunsysteem ondersteunend voedingssupplement is.

Welke werking heeft chaga op autoimmuunziektes?

Er is geen klinisch bewijs dat chaga helpt bij het behandelen van autoimmuunziekten. Wel zijn er tal van anekdotische ervaringen te vinden die bewijzen dat het bij veel mensen veel goeds doet. Met namen bij auto-immuunziektes lijkt deze paddenstoel veel te doen in het lichaam. 

Er is echter wel bewijs dat de polysacchariden in chaga het immuunsysteem kunnen stimuleren, waardoor het mogelijk nuttig kan zijn bij het ondersteunen van het immuunsysteem. Sommige onderzoeken suggereren dat het extract van chagapaddestoelen kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingsreacties die gerelateerd zijn aan autoimmuunziekten, zoals reumatoïde artritis.

Wanneer ontstaan vrije radicalen in het lichaam?

Vrije radicalen ontstaan in het lichaam als gevolg van oxidatieve stress. Oxidatieve stress is een gevolg van vervuiling, straling, tabaksrook, alcohol, pesticiden, bepaalde medicijnen, zonlicht en zelfs als gevolg van het verouderingsproces. Deze vrije radicalen kunnen schade aan het lichaam veroorzaken en leiden tot een toename van het risico op verschillende ziekten, waaronder kanker, hart en vaatziekten en diabetes.

Kun je chaga prefentief inzetten tegen veroudering van het lichaam?

Er is geen bewijs dat chaga preventief kan worden gebruikt om veroudering tegen te gaan. Er zijn echter wel aanwijzingen dat het extract van de chagapaddestoel antioxidanten bevat die de oxidatieve stress kunnen verminderen en zo het risico op verouderingsziekten kunnen verminderen.

Als chaga vrijeradicalen verminderd, hoe merk je dat aan het lichaam?

Het is moeilijk om directe veranderingen in het lichaam te merken als gevolg van het gebruik van chagaextract. Er zijn echter wel aanwijzingen dat het gebruik van chagaextract kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, het verminderen van het risico op hartaandoeningen en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Is chaga veilig te gebruiken bij oxidatieve stress?

Ja, chagaextract is veilig in gebruik bij oxidatieve stress. Er is echter wel aanbevolen om een arts of een myco therapeut te raadplegen voordat je een supplement gebruikt, omdat sommige bestanddelen van chagaextract interactie kunnen hebben met bepaalde medicijnen.

Welke medicijnen hebben een interactie met de chaga pappenstoel?

Er is geen bewijs dat er interacties zijn tussen chagapaddestoelen en medicijnen, maar als je bepaalde medicijnen gebruikt, zoals antibiotica, bloedverdunners, corticosteroïden en immunosuppressiva, is het raadzaam om eerst met je arts of myco therapeut te overleggen voordat je chaga-extract gaat gebruiken.

De bron van de eeuwige jeugd

Waarom wordt de lnonotus Obliquus schimmel de bron van de eeuwige jeugd genoemd?

Inonotus Obliquus is een schimmel die groeit als parasitaire schimmel op de berkenboom. Hoewel er geen bewijs is dat deze schimmel veroudering kan vertragen of een eeuwige jeugd kan veroorzaken, heeft onderzoek aangetoond dat het een krachtige antioxidant is die de celactiviteit kan verhogen, waardoor het lichaam wordt beschermd tegen oxidatieve stress. Daarom wordt de schimmel vaak de bron van de eeuwige jeugd genoemd, omdat het in staat is om de tekenen van veroudering te verminderen en het lichaam te beschermen tegen schade door schadelijke stoffen.

Welke mensen nemen de chaga en waarvoor?

Chaga is een medicinale schimmel die vaak wordt gebruikt voor verschillende gezondheidsvoordelen. Het wordt daarnaast ook vaak gebruikt door mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier om hun immuunsysteem te versterken, hun energieniveau te verhogen, de tekenen van veroudering te verminderen en hun algehele gezondheid te verbeteren. Ook mensen die last hebben van autoimmuunziekten of kanker kunnen baat hebben bij het gebruik van chaga

Het gebruik van chaga als voedingssupplement is in principe veilig. Er zijn echter bepaalde risico‘s verbonden aan het gebruik van chaga. Het is belangrijk om de juiste doseringen te volgen en te overwegen als je medicijnen gebruikt of andere voedingssupplementen. Raadpleeg altijd een arts of myco therapeut voordat je een nieuw supplement begint te gebruiken.

Als veroudering komt door oxidatieve stress, waarom is chaga dan zo verjongend

Chaga is een krachtige antioxidant die de celactiviteit kan verhogen, wat helpt om oxidatieve stress te verminderen. Door dit te doen, helpt chaga om de tekenen van veroudering te verminderen en het lichaam te beschermen tegen schade door schadelijke stoffen. Het bevat ook andere voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren en polysacchariden die de algehele gezondheid bevorderen.

 

Chaga en een gezonde leefstijl

Kun je chaga gebruiken als onderdeel van een gezondere leefstijl?

Ja, chaga kan een geweldig onderdeel zijn van een gezondere leefstijl. Chaga is een medicinale paddenstoel die veel voordelen heeft. Het bevat stoffen die het immuunsysteem versterken, het metabolisme verhogen, de bloeddruk verlagen en het lichaam helpen om bepaalde ziekten te bestrijden. Chaga kan ook helpen bij het ontgiften van het lichaam, waardoor het zijn algehele energieniveau verhoogt. Chaga bevat ook veel antioxidanten, die de schade aan het lichaam verminderen en het gezonder maken. Als je het regelmatig alcohol drinkt, rookt, drugs neemt en chronische stress ervaart, kan het een geweldige manier zijn om je gezondheid te verbeteren.

Hoe kan je de chaga in je gezondere leefstijl toepassen?

 De beste manier om chaga in je gezondere leefstijl te gebruiken, is door het te drinken als thee. Je kunt ook farmaceutische kwaliteit  chagapoeder of chagacapsules kopen bij onze partner webshop www.plantbalance.nl Je kunt ook zelf een chagaextract maken door de gedroogde paddenstoelen te vermalen en te mengen met warm water.

Chagaextract kan worden toegevoegd aan smoothies, ijsjes, koffie of andere dranken voor een extra voedingsboost. Je kunt ook chagaextract gebruiken om een gezondere versie van je favoriete gerechten te maken.

 Waardoor komt het dat je voeding gezonder wordt als je er chaga aan toevoegt?

 Chaga bevat veel voedingsstoffen die je helpen om je gezondheid te verbeteren. Het bevat veel voedingsvezels, vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. De voedingsstoffen in chaga kunnen je lichaam helpen om voedingsstoffen beter op te nemen, waardoor je voeding gezonder wordt. De voedingsstoffen in chaga kunnen ook helpen om het immuunsysteem te versterken, wat je algehele gezondheid kan verbeteren.

Zijn er veel mensen die chaga nemen voor een betere gezondheid?

 Ja, er zijn veel mensen die chaga nemen voor een betere gezondheid. Chaga is een populair en gerespecteerd kruid dat veel voordelen heeft voor de gezondheid. Er zijn veel studies gedaan naar de voordelen van chaga, en de resultaten laten zien dat het een effectief kruid is voor het verbeteren van de gezondheid. Het is een goede manier om de algehele gezondheid te verbeteren, zonder bijwerkingen
 
 

Chaga en een gezonde darmflora

Welke werking heeft chaga op de darmgezondheid?

Chaga heeft een ontstekingsremmende werking op de darmen en kan de spijsvertering verbeteren. Het bevat ook prebiotica, waardoor de goede bacteriën in de darmen worden gestimuleerd. Het is ook gebleken dat chaga de absorptie van voedingsstoffen kan verbeteren en de darmmotiliteit kan verhogen.

Zijn er aandoeningen te noemen waarbij de darmflora verstoord is of dat de darm ontstoken is?

Ja, er zijn verschillende aandoeningen die de darmflora verstoren of die de darmen kunnen ontsteken. Deze omvatten:
Chronische darmontsteking (Crohn‘s disease)
Ziekte van ulceratieve colitis Pouchitis
Irritable Bowel Syndrome (IBS)
Kleine intestinale overgroei (SIBO) Dysbiose (verstoring van de darmflora)
Glutenintolerantie

Zou je bij deze aandoeningen chaga kunnen gebruiken?

Ja, chaga kan worden gebruikt bij de meeste van deze aandoeningen, maar het is belangrijk om de adviezen van een arts of myco therapeut te volgen.

Sommige aandoeningen, zoals Crohn‘s disease, kunnen ernstig zijn en een specifieke behandeling vereisen. Dit betekent dat chaga alleen onder medisch toezicht of als aanvulling op een medicijnregime kan worden gebruikt.

Hoe laat je een arts weten dat je liever een natuurlijk middel wilt bij darmproblemen?

Het beste is om eerst met een arts te praten die je vertrouwt. Vertel je arts dat je liever natuurlijke middelen wilt gebruiken om je darmproblemen te behandelen. Laat je arts weten dat je geïnformeerd bent over de voordelen van chaga voor darmproblemen en vraag of het een optie is voor jou. Als je arts toestemming geeft, kun je het dan in overleg met je arts gebruiken.

Kunnen darmklachten verergen met het gebruik van chaga?

Hoewel chaga een veilig natuurlijk middel is, is het mogelijk dat het gebruik van chaga bij sommige mensen darmklachten verergert. Als dit het geval is, is het belangrijk dat je onmiddellijk contact opneemt met je arts of myco therapeut.

Er zijn geen ernstige bijwerkingen van het gebruik van chaga bekend.

 

Emotioneel balans

Welke werking heeft chaga op het mao enzym?

Chaga bevat een stof genaamd betulinezuur, dit kan het MAOenzym blokkeren, wat kan leiden tot een verhoogde concentratie van serotonine in de hersenen. Dit kan gunstig zijn voor de stemming en het verminderen van stress. Daarnaast kan het libido weer geactiveert worden door een verhoging van serotonine. Om deze rede is het niet verstandig chaga te nemen bij psychoactieve medicijnen.

Wetenschappelijke studies over de werking van Chaga

1. Antitumorigenic Effects of Chaga Mushroom Extract on Human Gastric Adenocarcinoma Cells: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5895351/

2. Antidiabetic activity of Chaga mushroom (Inonotus obliquus): https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6193417/

3. Chaga Mushroom Extract Attenuates DiabetesInduced Oxidative Stress in StreptozotocinInduced Diabetic Rats: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5439428/

4. Chaga Mushroom Extract Attenuates HighFat DietInduced Metabolic Dysfunction in Mice: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6263168/

5. Immunomodulatory and AntiInflammatory Activities of Chaga Mushroom (Inonotus obliquus): https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5396720/

6. Chaga Mushroom Extract Inhibits DGalactosamineInduced Liver Injury in Rats: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5856337/

7. AntiObesity Effects of Chaga Mushroom Extract on HighFat DietInduced Obese Mice: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6091409/

8. Chaga Mushroom Extract Attenuates Hyperglycemia via Activation of the AMPK Signaling Pathway in KKAy Mice: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6193417/

9. Antitumorigenic Effects of Chaga Mushroom Extract on Human Gastric Adenocarcinoma Cells: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6193417/

10. Chaga Mushroom (Inonotus obliquus) Extract Enhances Immune Responses in Macrophages and Natural Killer Cells: https://www.ncbi.nlm.nih