Wat is CBN olie: een natuurlijke pijnstiller en geestelijke ontspanner

Wat-is-CBN olie

Wat is CBN Olie? 

Want is CBN olie en waar kun je dit unieke natuurlijke  middel tegen pijn en onrust voor inzetten?

De meeste Nederlanders kennen de stof cannabinoïden die in wietplanten voorkomt waarschijnlijk wel als CBD olie  Een aantal van deze mensen heeft waarschijnlijk ook wel eens gehoord van de stof THC dat een geestverruimend effect heeft op onze hersenen. Dit zijn inderdaad de meest bekende stoffen die door veel mensen als pijnstiller of rustgever worden genomen in de vorm van druppels.

Toch heeft deze medicinale plant  maar liefst meer dan 100 geneeskrachtige stoffen. Een goed voorbeeld is de stof CBN. Deze stof heeft als bijzondere werking dat het bij mensen de pijn verdooft en ze in slaap doet vallen. Het merk Plant-Balance heeft in het lab het meest uitgebalanceerde CBN Olie laten ontwikkelen die veilig is in gebruik, geen verslaving geeft en geen vervelende bijwerking heeft.

Het verdovende en kamlerende effect van CBN olie

CBN is dus een licht verdovend middel dat voor 100% uit onze natuur komt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 2,5 tot 5 mg CBN een vergelijkbaar effect heeft als een chemisch farmaceutisch verdovingsmiddel. Daarnaast is de rust en kalmte die mensen ervaren volgens een ander wetenschappelijk onderzoek te vergelijken met het gebruik van diazepam. Het grote verschil tussen CBN en die farmaceutische middelen zit hem vooral in de negatieve bijwerkingen van de farmaceutische medicatie. Waar de farmaceutische medicatie voornamelijk werken op het GABA circuit in het lichaam en je daardoor snel een GABA deficiëntie opbouwt. Hierdoor heb je al redelijk snel steeds meer van het middel nodig voor hetzelfde effect. CBN heeft juist geen negatieve bijwerkingen omdat dit middel op het cannabinoïden circuit werkzaam is.  U heeft bij het gebruik van dit natuurlijke middel dus helemaal geen hoofdpijn, je wordt er niet misselijk van, het geeft geen dunne ontlasting en je kunt het heel gemakkelijk doseren naar eigen behoefte. Wat doet het wel? Het geeft rust en verzacht chronische pijnen. Daarnaast zorgt het voor een goede nachtrust in tijden van stress.

Andere redenen van mensen om CBN olie te gebruiken

Het verdovende effect van deze natuurlijke olie is de voornaamste rede voor veel mensen om deze druppels te verkiezen boven een synthetisch middel. Toch zijn er veel mensen die deze CBN-Olie nemen voor andere klachten. CBN heeft naast een pijnstillend en ontspanningseffect ook een sterke antibacteriële eigenschap. Ook zijn er veel meldingen te vinden dat het breuken in botten sneller kunnen herstellen en kan het goed worden ingezet als hulpmiddel bij het afvallen. En dit gebeurt allemaal zonder dat je met je hoofd in de wolken loopt. Het geeft geen psychoactief effect zoals THC dat wel doet.

Hoe wordt CBN gecreëerd en in druppels gestopt?

CBN is niet zomaar een stof die in de hennepplant voorkomt. Wat Plant-Balance gedaan heeft is de psychoactieve stof op natuurlijke wijze laten oxideren. Omdat een oxidatie een proces langzaam gaat is er niet veel van die stof aanwezig in de hennepplant omdat het een afbraakproduct is van THC.

Eigenlijk is CBN verouderde THC zonder dat je high wordt.

Hoe zijn we achter dit bijzondere proces gekomen? CBN is dus oude geoxideerde wiet. Gebruikers die hun wiet lang lieten liggen voordat ze het gingen gebruiken ontdekte dat het effect heel anders was dan dat ze gewend waren. Ze werden helemaal niet stoned maar juist super kalm en de pijn verdween. Steeds meer mensen lieten daarom hun oogst bewust verouderen. Om de CBN te kunnen extraheren uit de verouderde wiet zijn de producenten jaren bezig geweest om oude wiet proces klaar te krijgen.

Op dit moment is er voldoende geïnvesteerd door de producenten zodat de prijs erg betaalbaar is geworden.

Zelf eens CBN uitproberen?

Laat je altijd even voorlichten door een expert. Vanuit onze praktijk kun je kleine flesjes als proef bestellen.

Mail ons gerust met je vragen zodat we een goed advies kunnen geven over deze natuurlijke pijnstiller.

Gerelateerde Artikelen

Deel dit artikel in je eigen netwerk!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Erwin Bakker

Holistische Leefstijl Coach

Mental Coaching TopSport – Stress Reductie – Trauma Therapie – Burnout Herstel – Kinder Therapie – Schrijver

Aanbieding tot 1 Dec.

Herfst aanbieding

Aanbieding

Best gelezen blogs

Top-Aanbieding

Gratis supplementen advies

Gratis

Meer over...

Het brein

Meer aanbiedingen

In 10 stappen naar een holistische leefstijl

Een lekker te lezen handboek over gezondheid en een gelukkiger leven
Aanbieding

EMB Bloedtest

Laat je bloed testen zodat je echt weet hoe je er fysiek voor staat en waar mogelijk tekorten van zijn
Aanbieding

Microdoseren en psychedelica

Laat je verassen door de bijzondere werking van psychedelica
Aanbieding

DiabetesBaas

Het hebben van diabetes is geen rede om bij de pakken neer te zitten. Na het lezen van dit boek neem je de leiding weer over je lichaam terug.
Aanbieding

    “Na het lezen van dit boek zal je nooit meer onbewust een verkeerde keuze maken.”