Myco Therapie

Paddenstoelen en Afvallen

WAAR DE REGULIERE ZORG EN DE ALTERNATIEVE THERAPIE ELKAAR WEER VINDEN

Afvallen

Wanneer spreek je over een gezond gewicht?

 
Een gezond gewicht is afhankelijk van veel factoren, waaronder leeftijd, lengte, leefstijl, voedingsgewoonten en actief niveau.
 
Het is belangrijk om je Body Mass Index (BMI) te weten om eenidee te krijgen van een gezond gewicht. BMI is een maat voor je gewicht in verhouding tot je lengte en wordt meestal gebruikt om te bepalen of je gewicht binnen een gezond bereik valt. Een BMI tussen 18,5 en 24,9 wordt algemeen gezien als een gezond gewicht.
 

Heeft een gezond gewicht ook met je gezonheid te maken?

 
Ja, een gezond gewicht heeft zeker te maken met je algehele gezondheid. Overgewicht en obesitas kunnen leiden tot veel gezondheidsproblemen, waaronder diabetes, hoge bloeddruk, hart en vaatziekten, kanker en ademhalingsproblemen.
 
Daarom is het belangrijk om eengezond gewicht te behouden en een gezond voedingspatroon en een actief leven te volgen.
 

Hoe kom je op een gezond gewicht?

 
Het krijgen en behouden van een gezond gewicht vereist een gezonde leefstijl. De beste manier om op een gezond gewicht te komen, is door een gezond voedingspatroon te volgen en regelmatig te bewegen.
 
Eet veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen en beperk ongezonde voedingsmiddelen.
 
Probeer elke dag minstens 30 minuten te bewegen en probeer om stress te verminderen. 
 

Welke medicinale paddenstoelen hebben een goede invloed op het metabolisme waardoor je makkelijker afvalt?

 
Er zijn een aantal medicinale paddenstoelen die een goede invloed kunnen hebben op het metabolisme en daardoor makkelijker kunnen helpen afvallen. Deze medicinale paddenstoelen zijn onder meer cordyceps, reishi, shiitake, maitake, chaga, lionsmane, agaricus en cordyceps sinensis. Het wordt aanbevolen om deze medicinale paddenstoelen in kleine doses te gebruiken, aangezien ze veel voedingsstoffen bevatten die het metabolisme kunnen beïnvloeden en je metabolisme kunnen helpen versnellen.
 

Komen er tijdens het afvallen gifstoffen vrij?

 
Ja, tijdens het afvallen kunnen er gifstoffen worden vrijgegeven. Wanneer het lichaam vet verbrandt, worden er kleine hoeveelheden gifstoffen, zoals koolstofmonoxide, ammoniak en ureum, vrijgegeven. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het lichaam en het is daarom belangrijk om het lichaam te ontgiften om deze gifstoffen te verwijderen. Er zijn veel verschillende manieren om het lichaam te ontgiften, waaronder voedingsmiddelen, kruiden en supplementen.
 

Welke paddenstoelen kunnen je helpen met het ontgiften tijdens het afvallen?

 
Er zijn verschillende paddenstoelen die kunnen helpen met het ontgiften tijdens het afvallen. Cordyceps en reishi zijn twee medicinale paddenstoelen die bekend staanom hun vermogen om het lichaam te ontgiften. Shiitake, maitake, chaga, hericium, agaricus en cordyceps sinensis zijn ook krachtige ontgiftende paddenstoelen. Deze paddenstoelen bevatten veel voedingsstoffen die kunnen helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam.
 

Moet je naast het afvallen ook het immuunsysteem ondersteunen?

 
Ja, het ondersteunen van het immuunsysteem is belangrijk als je afvalt. Wanneer je afvalt, verliest je lichaam veel voedingsstoffen en andere stoffen die belangrijk zijn voor een gezond immuunsysteem. Daarom is het belangrijk om je lichaam te helpen het verloren voedingsstoffen aan te vullen en je immuunsysteem te ondersteunen door gezond te eten, supplementen te nemen, veel water te drinken en stress te verminderen.
 

Welke paddenstoel werkt zowel op het metabolisme als op het ontgiften en het immuunsysteem?

 
Cordyceps is een medicinale paddenstoel die bekend staat om zijn vermogen om het metabolisme, het ontgiften en het immuunsysteem te ondersteunen. Cordyceps bevat veel voedingsstoffen zoals vitamine B12, selenium, zink en magnesium, die helpen bij het verhogen van de stofwisseling en de spijsvertering, het verlagen van het cholesterolgehalte en het versterken van het immuunsysteem.
 

Kun je die samen met de maitkake nemen?

 
Ja, je kunt Maitake en Cordyceps samen nemen om de gezondheidsvoordelen te versterken.
 
Maitake paddenstoelen bevatten veel voedingsstoffen zoals vitamine D, vitamine B2, vitamine B3, zink, ijzer, calcium en eiwitten die helpen bij het ondersteunen van het metabolisme, het ontgiften en het immuunsysteem.
 
Door beide medicinale paddenstoelen samen te nemen, kunnen de gezondheidsvoordelen worden versterkt.
 

Onderbouwende wetenschappelijk studies

1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6624582/

2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6114119/

3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6154234/

4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6195231/

5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5569411/

6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5219054/

7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5479898/

8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5020976/

9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5909722/

10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5249739/