Myco Therapie

Paddenstoelen en leefstijl blogs

Door myco therapeut en filosoof Erwin Bakker

ADHD en Lionsmane

ADHD en Lionsmane

Ineens heb je de diagnose ADHD. En nu? Deze blog gaat over ADHD en Lionsmane.

Kan Lions Mane de synthetische medicatie vervangen?

Veel jongvolwassenen melden zich steeds vaker bij de huisarts omdat er zoveel problemen zijn ontstaan in het leven dat zij alle grip lijken te verliezen. Opgestapelde problemen zoals het verliezen van je baan, relatie, geldproblemen tot totale burnout. De huisarts neemt je serieus en verwijst je naar de GGZ. Tot zo ver is dit de route die je zou moeten wandelen. Je hebt hulp nodig en die hulp ga je krijgen.

Eenmaal in het GGZ traject gaan zij opzoek naar een diagnose. Die is nodig om een passend behandelplan te starten en de juiste keuze te maken als je medicatie wenst. Zonder diagnose wordt de behandeling NIET vergoed.

Na een paar testen die zij doen doormiddel van vragenlijstjes en gesprekken kan het zomaar zijn dat je de diagnose ADHD of ADD krijgt. En meestal is de oplossing een amfetamine achtige medicatie. Toch mag je hier vraagtekens bij zetten, want:

Het medicijn die ze voorschrijven zal ongetwijfeld je gedrag en je problemen positief beïnvloeden. Je zal meer focus hebben, je taak eindelijk kunnen afmaken en je zal je mentaal beter voelen. Maar is het een geneesmiddel of een middel die klachten onderdrukt.

Er is nog nooit iemand genezen van ADHD door deze medicatie. Want zodra je stopt met deze medicijnen zullen de klachten terugkomen en het is niet zeker of de klachten dan erger worden dan ervoor.

Deze medicatie werkt dus wel, maar tijdelijk en voor sommige mensen met vervelende bijwerkingen. Bijwerkingen die veel genoemd worden zijn een opgejaagd gevoel, slapeloosheid, depressie en afvallen doordat je eetlust kan verdwijnen.

Mijn mening, als orthomoleculair therapeut is, dat als deze synthetische medicatie alleen als een symptoom bestrijder werkt en je dus niet geneest van ADHD of ADD. Dat geeft de mogelijkheid tot een keuze. En dan is het toch helemaal niet verkeerd om eens te kijken of de klachten minder worden met een natuurlijk middel zoals deze Lions Mane of deze Lions Mane  die beide een farmaceutische kwaliteit hebben.

Je hebt dan namelijk dezelfde garantie met Lions Mane als met de amfetamines, namelijk geen garantie, dan het werkt. Toch zijn er steeds meer mensen die deze paddenstoel verruilen voor de synthetische medicatie. Het werkt niet bij iedereen en toch zijn er veel mensen erg gelukkig van geworden.

Het lijkt erop dat ADHD en Lionsmane goed kan werken bij veel mensen. Dus niet bij iedereen en wellicht ook niet bij jou.

Je maakt altijd zelf de keuze en nu je via je zoekfunctie op deze pagina bent beland wil dat zeggen dat je opzoek bent naar een alternatief. Net als binnen de GGZ moet je opzoek naar een middel die weer ruimte geeft in het denken of rust geeft in het brein. Wat bij jou past is persoonlijk maar waarom zou je het geen kans geven voordat je kiest voor een synthetisch middel.

Wil je het uitproberen?

Laat je wel goed informeren bij een specialist of Email mij voor een afspraak.https://www.youtube.com/watch?v=-pk7v41o1Mk

Gerelateerde Artikelen

Erwin Bakker

Erwin Bakker's Leefstijl Opinie

Persoonlijke leefstijl ontwikkeling

Myco Therapeut (specialist in medicinale paddenstoelen) | Persoonlijke Ontwikkeling | Micro Dosering Psychedelica