ADHD en ADD therapie

wij leren je kind te worden wie het zelf graag wilt zijn!

Je kind heeft de diagnose ADHD, ADD of autisme, wat nu?

Je kind heeft de diagnose ADHD, ADD of autisme?

Dan kan ik me voorstellen dat je toch een leuk leven wilt voor je kind ondanks dat ons systeem moeite heeft met kinderen die net even anders zijn dan de norm.

Ik wil starten met de stelling dat ADHD en ADD geen aandoening is maar een karaktereigenschap. Bij autisme werkt dat iets complexer omdat er nogal wat verschillende vormen zijn. Toch heeft ieder kind met autisme een buitengewoon talent dat hen onderscheidt van de rest. De reguliere zorg zal je vertellen dat je kind geen filter heeft waardoor het zich niet kan concentreren. Een chemisch middel dat exact hetzelfde is als de partydrugs Amfetamine (speed), zou dan de enige oplossing zijn.

Maar er kan in de basis veel meer aan de hand zijn dan een tekort aan dopamine of nor-adrenaline. Waar komt dat tekort door en kun je dat met leefstijl veranderen?

Ja dat kan dus heel goed, maar het is niet makkelijk. Met name voor u als ouder zal het veel van je eigen discipline vragen. Hoe ga je om met iemand met ontzettend veel leven in het lichaam? Waarom is er geen motivatie bij saaie taken die volgens ons schoolsysteem zo belangrijk zijn? Kan je doormiddel van voeding je kind de rust geven die het verlangt?

Als je net als ik geloofd dat ADHD en ADD een geschenk is ipv een ziekte. Dan kunnen wij je ondersteunen in het proces naar ontwikkeling. Daarnaast zorgen we voor de juiste motivatie bij je kind en leren we hen anders te leren.

Je bent als ouder verantwoordelijk voor je kind en een verslavend maar niet genezend middel als rtihalin of dex-amfetamine zullen op latere leeftijd, door downregulatie van dopaminereceptoren, veel problemen geven. Bedenk dat je als ouder verantwoordelijk bent om de gevolgen van de medicatie te onderzoeken.

Wij helpen geen mensen die geloven dat ADHD of ADD een probleem van het kind is. Wij helpen wel mensen die openstaan voor een holistische aanpak en die willen weten wat ADHD of ADD voor voordeel heeft ten opzichte van de 80% mensen die dat talent niet heeft.

Ontdekken welk talent uw kind heeft

Ondersteuning voor ouders of verzorgers

Kan voeding het gedrag van je kind beïnvloeden?

Ja! Voeding is het belangrijkste voor kinderen met ADHD, ADD en autisme

Veel mensen ervaren problemen in de hersenstofwisseling met een scala van symptomen. Dit geeft voornamelijk problemen bij mensen met ADHD, ADD, CVS, MCS, bipolaire persoonlijkheid, autisme, fibromyalgie en alle soorten van immuun problemen. Vooral mensen met een verhoogde darmdoorlaatbaarheid door stress of een eenzijdig exorfine rijk dieet zijn hier gevoelig voor. Zo is de stof Glutenmorfine A5 in verband gebracht met concentratiestoornissen en hyperactiviteit. Onderzoeken of je kind exorfine gevoelig is geeft aan of uw kind gevoelig is voor gluten en zuivel, spinazie en soja. Exorfine zijn opiaatachtige voedingsstoffen die, als je er gevoelig voor bent, het stress en endorfine systeem belasten. Exorfine gevoeligheid kan komen uit: Gluten, zuivel (lactose vrij is geen oplossing) Soja en Spinazie.

Echte problemen komen er als de exorfine gevoeligheid de werking van de lichaamseigen neurotransmitter endorfine afremt. Dit geeft een blokkade van dopamine wat zorgt voor gebrek aan motivatie en serotonine, wat onze stemming regelt. Hierdoor zullen de psychologische klachten steeds erger worden.

Het enzym DPPIV speelt een belangrijke rol bij ADHD, autisme en ADD. Een verminderde werking van dit enzym zorgt ervoor dat de morfine achtige stoffen steeds minder goed worden afgebroken. Hierdoor zal uw kind steeds meer problemen ondervinden op gebied van geestelijke welbevinden.

Omdat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kinderen met ADHD, ADD en autisme een slechter werkend DDPIV enzym hebben dan de gemiddelde kinderen is het belangrijk exorfines te vermijden. Je zult merken dat je kind meer open wordt en minder hyperactief.

Daarnaast zijn er een aantal middelen die het DPPIV enzym direct blokkeren. Dat is de smaakmaker e621 die bijvoorbeeld in Maggie zit en alle amfetamines die vaak worden ingezet als medicatie tegen ADHD, ADD en autisme. Wanneer het probleem dus in het DPPIV enzym zit dan is de oplossing van medicatie eerder het probleem dan de oplossing.

Uitsluiten of dit het geval is kan heel eenvoudig doormiddel van een vingerprik. 

Wilt u ook liever de voeding aanpassen zodat je kind niet afhankelijk raakt van chemische medicatie? Wij kunnen je helpen met de juiste voeding waarvan je kind ook zal smullen.

Zoeken naar het talent i.p.v. focussen op het probleem

Gefeliciteerd! Je kind heeft ADHD, ADD of autisme en heeft dus talent

Kinderen met ADHD, ADD of autisme denken anders. Er is veel meer activiteit in het brein waardoor je kunt zeggen dat ze een hoger bewustzijn hebben.

Zo kan het lijken dat ze geen interesse hebben in algemene zaken zoals school. Uit eigen ervaring weet ik dat dit juist is omdat rekenen en taal hen niets over het leven verteld. Tot het moment dat ze iets wel willen weten omdat ze nieuwsgierig zijn geworden. Dan zijn het juist deze kinderen die de wereld om hen heen zal doen verbazen. Opzoek gaan naar het verborgen talent is een van de meest helende activiteiten voor het kind en het gezin.

En dat talent gaan we voeden. Je kunt dan denken aan muziek maken, kunst maken, sporten, wetenschap beoefenen, biologie, zingen of dansen. Het maakt niet uit welk talent je kind heeft. Als je kind zelf ontdekt waar die zijn energie in kwijt kan zal het boven iedereen uitstijgen.

Wij zoeken daarom niet naar de wens van de ouders, school of omgeving, maar onderzoeken waar je kind zelf aan van gaat. Wanneer het talent van je kind is komen bovendrijven leren wij het kind hoe zij zelf dat talent verder kunnen ontwikkelen.

Ondersteuning voor ouders

Ook jij kan wel wat ondersteuning gebruiken

Ik kan me voorstellen dat je al een enorme weg achter de rug hebt. Waarschijnlijk is het begonnen op school omdat je kind afwijkend gedrag vertoonde, slecht kon concentreren en achterbleef bij de gewenste resultaten.

Maar wat goed dat je naast de reguliere zorg ook verdieping zoekt in deze alternatieve manier om je kind te helpen.

Het zal niet makkelijk zijn om je kind van de chemische medicatie af te houden. Zo is jouw kind geen probleem voor zichzelf maar vaak eerder een probleem voor de omgeving. Hoe ga je daarmee om en wil je het kind verdoven met een middel wat meer kwaad dan goed doet omdat de omgeving niet zo goed kan omgaan met jouw bijzondere kind.

Wij bieden niet alleen hulp aan je kind, want die heeft feitelijk geen probleem, maar we ondersteunen jou ook in dit proces. Wat kun je als ouder wel en beter niet doen op momenten dat het gedrag even te veel wordt. Hoe kun je de angel uit de wond halen zonder dat dit een conflict wordt.

Wij hebben veel ervaring en kunnen je goede handvatten geven. Geen enkel kind is hetzelfde dus er bestaat geen vast protocol. Wij onderzoeken hoe het kind denkt zodat jij als ouder kunt handelen in de denkwereld van je kind.

Is het niet jouw taak als ouder om je kind te beschermen tegen negatieve invloeden? Wij helpen je die bescherming te geven.